Jan Tempels (52) geïnstalleerd als raadslid BBC2014

Jan Tempels is tijdens de laatste raadsvergadering van het politieke jaar 2019 geïnstalleerd als nieuw raadslid voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014).

De 52-jarige inwoner van Dalerveen is in de raad weliswaar nieuwkomer, maar binnen de partij heeft hij zich in bestuurlijk opzicht reeds bewezen. Jan Tempels werd in 2018 gekozen tot voorzitter van BBC2014, die functie ruilt hij nu in voor raadslid. Daar lag van meet af aan ook zijn ambitie. Hij gaat zich bezighouden met de portefeuilles “Bestemmingsplan Buitengebied”, “Kunst & Cultuur” en Grondbedrijf & Vastgoed.

In 2014 werd Tempels al gepolst of hij beschikbaar was als kandidaat-raadslid voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). “Ik was op dat moment bezig met de bouw van ons nieuwe huis in Dalerveen en had dus eigenlijk te weinig tijd. De belangstelling was er echter wel en die is ook de afgelopen vijf jaar intact gebleven.’

“Halverwege 2017 heb ik mij dan ook aangemeld en een aantal fractievergaderingen bijgewoond. Door zelf actief deel te nemen kun je in ieder geval de belangen van je dorp en omgeving naar voren brengen.”

“Waar ik mij in ieder geval sterk voor wil maken is het waarborgen van een goede balans tussen de stad en de dorpen. Wat mij enorm aanspreekt zijn de korte lijntjes tussen de mensen van onze partij en de buurtbewoners. Vandaar ook dat het belangrijk is dat alle dorpen binnen BBC2014 vertegenwoordigd zijn.”

Jan Tempels is geboren en getogen in Dalerveen. In 1992 verhuisde hij naar Emmen. “Daar heb ik ruim twintig jaar gewoond. In 2014 hebben wij in Dalerveen een eigen woning gebouwd waar we met ons gezin met veel plezier wonen.”

Jan startte zijn loopbaan op 16-jarige als timmerman bij bouwbedrijf Voors. Na veel cursussen werd hij werkvoorbereider / calculator. “De laatste zestien jaar ben ik werkzaam bij de woningcorporatie Lefier.”

Jan Tempels heeft besturen in zijn bloed zitten. ‘Van jongs af aan ben ik al betrokken bij verschillende besturen waaronder het FNV.” Voor leden van de vakbond vulde hij onder meer dertig jaar de belastingformulieren in. Jan is bovendien een verdienstelijk tafeltennisser en maakte jarenlang deel uit van Globe Hou Tafel’77, waar hij tot voor kort ook in de toernooicommissie actief was. “In eerste instantie organiseerden we het Ganzen-toernooi en de clubkampioenschappen. De afgelopen drie jaar hebben we in Coevorden de Drentse kampioenschappen georganiseerd.”

“Nu onze kinderen zo langzamerhand hun eigen weg zijn gegaan, krijg je weer wat meer vrije tijd. Aangezien ik toch moeilijk stil kan zitten, is het een geweldige uitdaging om mij als raadslid van BBC2014 in te zetten voor de bevolking van de gemeente Coevorden.”

Jan Tempels wisselt stuivertje met Derk ten Berge, die vanwege zijn verhuizing naar Emmen niet langer deel kon uitmaken van de Coevorder gemeenteraad. Ten Berge neemt de plaats van Tempels binnen het bestuur in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.