Mickey Stern-du Chatinier uit 't Haantje
Mickey Stern-du Chatinier uit ’t Haantje
“HET BUITENGEBIED MOET LEEFBAAR EN VITAAL BLIJVEN EN DE STAD MOET BRUISEND ZIJN”

De inwoonster van ’t Haantje begint aan een onbekend, maar tegelijk ook ambitieus politiek avontuur in 2022. Mickey heeft een duidelijk doel voor ogen. “Ik wil proberen de verbinding te versterken tussen alle inwoners van de gemeente Coevorden. De stad moet bruisend zijn en het buitengebied moet leefbaar en vitaal blijven. De diversiteit maakt onze gemeente uniek en aantrekkelijk voor de eigen inwoners, toeristen en anderen.”

Betrokkenheid en eigen initiatieven van inwoners en vrijwilligers moeten volgens haar nog meer gestimuleerd en gewaardeerd worden. “Dat iedereen op zijn of haar manier kan meedoen, vind ik heel belangrijk.”

BBC2014 Logische keuze

BBC2014 was voor Mickey Stern een logische keuze. “Ik wil mij graag inzetten voor deze evenwichtige partij, die vanuit en samen met de inwoners wil werken aan een sterke gemeente waarin een ieder kan meedoen.”

WARME HERINNERINGEN AAN ZORG

Jarenlang heeft Mickey in de zorg gewerkt, onder andere in de psychiatrie, jeugdzorg en bij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

“In 2005 zijn we gestart met zorgboerderij ’t Haantje en in 2012 hebben we het voormalige Rabobank gebouw in Zweeloo verbouwd tot een gezellige woongroep voor 24-uurs zorg. Zweeloo is een hartverwarmend prachtig dorp, waar de bewoners van de woongroep hartelijk zijn ontvangen en er met veel plezier wonen. Ook in ’t Haantje is de zorgboerderij altijd een uniek onderdeel binnen het dorp geweest. Met warme herinneringen kijk ik terug op de leuke deelnemers en bewoners, die wij samen met een geweldig team mochten begeleiden.”

TROTS

In 2019 hebben Mickey en haar man Rick het roer volledig omgegooid en zijn ze een B&B en vakantiewoning gestart. Zij zijn inmiddels met veel plezier ook opa en oma van vier kleinkinderen, Gijs, Zara, Joep en Lotte.

’T HAANTJE: MOOIE EN PLEZIERIGE WOONOMGEVING

Over haar woonplaats ’t Haantje is Mickey duidelijk: “Een mooie, unieke, rustige en plezierige woonomgeving. Hier ben ik gelukkig met mijn familie, de natuur en dorpsgenoten. Ik ben geboren in de randstad, maar woon inmiddels al langer in Drenthe, wat mij uitstekend bevalt. Ik houd enorm van sociale contacten, creatieve activiteiten, de moestuin en genieten van de natuur. Nu met de politiek erbij en met mensen het verschil maken, geeft me veel energie. Samen gaan voor een mooie gemeente met zorg voor elkaar. Dat is mijn doel!”

Vanaf 1 augustus 2023 werkt Mickey ook als fractiemedewerker bij de provinciale partij Sterk Lokaal Drenthe.