Jan Zwiers maakt overstap naar FC Emmen

Wethouder Jan Zwiers verlaat op 1 maart a.s. de Coevorder politiek. Hij maakt dan de overstap naar eredivisionist FC Emmen, waar hij directeur wordt. “Ik heb het nog altijd heel erg naar mijn zin bij de gemeente Coevorden, maar soms komt er een kans voorbij die je wel móet inkoppen.”

Jan begon in april 2018 aan zijn tweede termijn als wethouder in Coevorden, voor onze partij Belangen Buitengebied Coevorden. “Het is een prachtige functie en ik heb in de afgelopen jaren veel mooie dingen mogen doen en mogen leren. Met een geweldig college dat een hecht team is, met een fijne gemeenteraad, een kundige organisatie, ondernemers en vooral ook inwoners hebben we geweldige stappen gemaakt.”

Trots

“Ik ben trots op de gemeente Coevorden en trots op wat we in de afgelopen zes jaar gerealiseerd hebben. Hoe leuk het ook nog is, toen de vraag van FC Emmen kwam kon ik deze niet naast mij neerleggen. Dit is zo’n mooie kans. Voetbal is mijn passie, de club heeft goeie ambities, zet Drenthe nog meer op de kaart en is daarom belangrijk voor de hele regio. Ooit speelde ik er zelf even en nu kan ik op een heel andere manier iets toevoegen aan de organisatie. Daar heb ik echt heel veel zin in.”

Felicitatie bestuur en fractie BBC2014

Het bestuur en de fractie feliciteren Jan met zijn nieuwe functie en wensen hem heel veel succes. “Natuurlijk vinden we het jammer dat hij weg gaat, we zullen zijn verbindend vermogen, zijn enthousiasme en zijn financieel inzicht gaan missen. Wij begrijpen echter ook zijn overstap naar FC Emmen”, zegt secretaris Jos Govaarts van BBC2014.

Opvolger

De fractie en het bestuur van BBC 2014 gaan op zoek naar een opvolger die namens de partij plaats kan nemen in het college. De partij zoekt een energieke verbinder en hoopt die zeker binnen de regio op korte termijn te vinden. Jan Zwiers: “De samenwerking en de sfeer binnen de BBC-fractie en het bestuur van de partij is heel goed. Ik heb dat altijd als heel mooi en bijzonder ervaren. Er is vast een bestuurder die zich graag voor onze partij wil inzetten.”

Gedreven wethouder

Burgemeester Bert Bouwmeester snapt de keuze van wethouder Zwiers: “Ik begrijp heel goed dat hij deze kans grijpt. Voor ons betekent dit het vertrek van een heel gedreven wethouder. Jan is een bijzonder loyale en inspirerende collega die we zeker gaan missen”.

Foto: FC Emmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.