Ton Soppe apr2021Ton Soppe

Ik ben al bijna 40 jaar getrouwd met Anita, we hebben samen 2 dochters en een zoon en twee geweldige kleinzonen Hidde. 60 jaar heb ik in het mooie kerkdorp Steenwijksmoer gewoond en nu alweer sinds 2022 naar alle tevredenheid in het centrum van Coevorden.

Vroeger voetbal spelen en nu voetbal kijken. We fietsen en wandelen veel. We hopen ooit de camino naar Santiago de Compostella te volbrengen. Moestuinieren is ook een hobby van ons. En straks als pensionado mooie reizen maken met onze buscamper.

 In het dagelijks leven was ik werkzaam bij De Nieuwe Veste als docent wiskunde, decaan Havo en coördinator Techniek. Sinds zomer 2023 ben ik met prepensioen. Daarnaast zit ik in de werkgroep Natuurlijk Steenwijksmoer voor het versterken van de biodiversiteit.

Ik ben altijd al maatschappelijk betrokken geweest. Van bestuursfuncties tot gewoon ergens helpen. Mooie initiatieven uit de samenleving te volbrengen tot een eindproduct, daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.

Mijn drijfveren zijn om vanuit onze lokale politieke standpunt de dorpen niet vergeten. Zoals de landelijke politiek wel het platteland vergeet. Maar ook de verbinding tussen overheid ondernemers en onderwijs verder versterken. En tenslotte als voorzitter van de raadswerkgroep duurzaamheid samen met de andere werkgroep leden het college kaders meegeven die we daarna terugzien in raadsvoorstellen.

Tot slot mijn lijfspreuk: “Haast je als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt.”