Henk Mulder apr2021Na een werkzaam en nogal uithuizig leven van 37 jaar Koninklijke Marine, wilde Henk Mulder wat nieuws doen. Iets betekenen voor zijn omgeving. Politiek had altijd al zijn interesse, en redelijk snel na de oprichting van BBC2014 werd hij lid van de partij. “Het lokale sprak mij direct aan en al snel kwam de vraag of ik iets wilde doen voor Dorps Belang Schoonoord. Iets doen voor het dorp en meehelpen aan Reuzenbreedband, snel internet.
Door goede adviezen van de toenmalige BBC2014 wethouder Jan Zwiers, en samen met de andere 5 dorps-initiatieven heeft dit geresulteerd in Glasvezel Zuidenveld. Snel internet voor de gehele gemeente Coevorden.”

Lokaal geïnteresseerd…
“Daarna kwam ik op de lijst voor BBC2014 voor de verkiezingen 2018. We behaalden een goed resultaat en samen met acht leuke en goede collega’s werd ik ook gekozen in de raad. Zo mag ik mee beslissen hoe de gemeente Coevorden op een ordentelijke en verantwoorde wijze bestuurd wordt.”

Uitdagend en betekenisvol
Henk geeft eerlijk toe dat deel uitmaken van de gemeenteraad een leuke en bij tijd en wijle een uitdagende functie is. “Er komt een veelheid aan onderwerpen langs waar je iets van kan, mag en moet vinden. Voor de huidige fractie mag ik vanaf september de fractievoorzitter zijn, om van daaruit door te gaan met ons raadswerk na de verkiezingen in 2022.”

Van harte aan te bevelen…
Hij besluit met: “Als je iets wilt betekenen voor je eigen omgeving en er direct invloed op wil uitoefenen, kan ik een ieder van harte aanbevelen om deel uit te gaan maken van BBC2014, of dat nu op de lijst is of in het bestuur.”