Ambulancezorg dorpen

BBC2014 uiterst content met uitbreiding ambulancezorg dorpen

Kwaliteit van de medische zorg voor onze inwoners staat bij Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) uiteraard hoog in het vaandel. Tijdige ambulancezorg is één van de speerpunten van onze partij en is daarom essentieel voor de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg. 

BBC2014 is dan ook uiterst content met de uitbreiding van de diensten van de ambulancepost in Zweeloo. Deze is sinds vorig jaar gehuisvest naast de brandweerkazerne. “We zijn gestart met een avonddienst van 15:00 uur tot 23:00 uur. Inmiddels hebben we deze uitgebreid met een tweede dienst van 7.00 tot 15.00 uur. De ontwikkelingen hebben we sinds de start continue gemonitord. We streven naar 24/7 beschikbare ambulancezorg in de regio en breiden daar waar nodig diensten uit. Op deze wijze kunnen we nog adequater reageren op spoedoproepen”, zegt woordvoerder Japke Grit van UMCG Ambulancezorg.

Snelle uitruk bij noodgevallen
De komst van de ambulancepost in Zweeloo – in 2020 – was volgens Japke Grit vooral een reactie op de sluiting van de spoedeisende hulpposten in Hoogeveen en Stadskanaal. “UMCG Ambulancezorg is met de extra post in Zweeloo in staat om de aanrijtijden te verkorten. In Zweeloo hebben we een strategische plek in de regio beschikbaar waar de ambulance kan worden gestationeerd. In noodgevallen kunnen we snel uitrukken. Alles is erop gericht om binnen vijftien minuten na melding bij een noodgeval ter plaatse te zijn.”

Bij de foto: UMCG Ambulancezorg heeft de dienstregeling in Zweeloo aanzienlijk uitgebreid. (Foto: UMCGAmbulancezorg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.