BBC2014-wethouders Steven Stegen en Erik Holties in nopjes met ombouw voormalige supermarkt in Oosterhesselen: “Dit is een schoolvoorbeeld hoe we de woningnood kunnen aanpakken”

Het ombouwen van leegstaande winkels en kantoorruimte naar woningen is volgens Steven Stegen en Erik Holties één van de oplossingen om in tijden van woningnood inwoners in de gemeente Coevorden aan een thuis te helpen.

Schoolvoorbeeld

De beide wethouders van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) zijn dan ook in hun nopjes met de ombouw van de voormalige supermarkt aan de Edveensweg in Oosterhesselen. “Een schoolvoorbeeld van een geslaagde ombouw tot wooneenheden. Dit is laaghangend fruit en dat moet je nooit te lang laten hangen”, maken Stegen en Holties op de plek waar ooit de groente- en fruitafdeling was gevestigd een verwijzing naar de laagdrempelige procedurele aanpak. “We moeten prioriteit geven aan wat makkelijk binnen te halen is.”

Lof en waardering voor zakenpartners Wegdam en Scholten

Lof en waardering hebben Stegen en Holties voor het initiatief van de zakenpartners Matthijs Wegdam (48) en Johan Scholten (52). “Fantastisch om te zien dat de beide ondernemers hun grote maatschappelijke betrokkenheid tonen door hier hun nek uit te steken. Ze geven onze jongeren de kans om in de eigen gemeente hun toekomst op te bouwen. Voor BBC2014 staat de leefbaarheid hoog op de agenda en we hebben dan ook graag meegedacht bij dit plan”, aldus Steven Stegen.

Faire kans voor eigen inwoners

Ook zijn collega Erik Holties is bijzonder positief over dit project. “Dit is een geweldig initiatief om eigen inwoners een faire kans te geven om in het eigen dorp te blijven wonen. Met een realistisch marktconforme huurprijs en van alle comfort voorzien.”

Hij vervolgt: “Er wordt vaak gedacht dat het te duur, te complex en te veel gedoe is. Nieuwbouw wordt snel gezien als makkelijker, maar bij de winkel- en kantoorpanden ligt de infrastructuur er al en is het vaak een kwestie van wijzigen van bestemmingsplannen. Daar gaan we als gemeente echt op inspelen en hopelijk krijgen we dat met de nieuwe Omgevingswet ook echt voor elkaar.”.

Haast maken om herbestemmingsplannen doorgevoerd te krijgen

De beide wethouders van BBC2014 kennen de wet- en regeldruk en dat het tijd en discussies vergt om herbestemmingsplannen doorgevoerd te krijgen, ondanks de woningnood. “Een kwestie van doorzetten en doorpakken. We moeten goed kijken hoe dat een slagje sneller kan.” Stegen en Holties willen dan ook haast maken met de ombouw van leegstaande panden in de gemeente Coevorden. “Alles wat makkelijk om te bouwen is, moeten we in kaart brengen”.

Aanjagers

Matthijs Wegdam en Johan Scholten, ook de grote aanjagers van de ombouw van voormalige locatie van garage Brouwer aan de Emmerweg in Dalen tot een appartementencomplex, ontdekten ruim twee jaar geleden dat de leegstaande supermarkt aan de Edveensweg te koop stond. Ze raakten meteen enthousiast. Een mooie plek om jonge mensen te huisvesten.

Betaalbaar en op een mooie plek

Steven Steven en Erik Holties zijn minstent zo enthousiast. Zij vinden het belangrijk dat ook jongeren zonder groot startkapitaal een plek in de dorpen kunnen vinden. Het plan van de uit Dalen afkomstige Wegdam en Scholten paste daar prima in. De huurprijzen van de vijf appartementen liggen onder de huursubsidiegrens en dat geldt eveneens voor de eengezinswoning die ook deel uitmaakt van het complex.


Lees ook het verhaal in het Dagblad van het Noorden via de link

https://dvhn.nl/drenthe/Wonen-in-de-voormalige-supermarkt-van-Oosterhesselen.-Ik-heb-er-als-tiener-gewerkt-en-woon-straks-op-de-plek-waar-vroeger-de-groenteafdeling-was-28490450.html


Bij de de foto v.l.n.r.  Wethouder Erik Holties (BBC2014), Johan Scholten en een deel van de nieuwe bewoners van de verbouwde supermarkt Britt Willems, Tess Westerhof, Toon Loof, Jordy Bleijleven, Twan Bleijleven en Jacqueline van der Scheer en wethouder Steven Stegen (BBC2014) en Matthijs Wegdam. Foto: Gerrit Boer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.