Wandelroute Aalden Rondomme

Aalden Rondomme mooiste wandelroute

Met een ruime meerderheid van de stemmen is de Aalden Rondomme uitgeroepen tot ‘de mooiste wandelroute van Coevorden’. Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) feliciteert alle vrijwilligers van Aalden Rondomme met dit fantastische resultaat.

“De winnende route heeft alles wat je in een gevarieerde wandelroute wilt hebben, natuur, cultuur en voldoende onverharde paden”, zegt Wilma Terburg namens de jury.

Coevorden wandelgemeente

De verkiezing ‘mooiste wandelroute van Coevorden’ is onderdeel van het project ‘Coevorden wandelgemeente’ waarbij het wandelen nog beter op de kaart wordt gezet en gepromoot.

Begin april hebben de gemeente Coevorden en Stichting ToReCo een verkiezing uitgeschreven voor de mooiste wandelroute die door de natuurgebieden van de provincie Drenthe leiden. Iedereen kon zijn of haar favoriete route aanmelden met een goede motivatie.

Drie favoriete wandelpaden

Nadat de inzendtermijn werd gesloten heeft een jury, bestaande uit Dick Dijkstra (directeur Recreatieschap), Wilma Terburg en Alieke Wijnholds (namens gemeente Coevorden), Willem Anninga (wandelaar en kenner van de gemeente) en Gianne de Jonge (bestuurslid van ToReCo) gekeken naar de motivatie en de criteria van een mooie wandelroute. 

Uiteindelijk werden er drie favoriete wandelpaden binnen de gemeente gekozen, de Aalden Rondomme, Natuurpad in Dalen en een etappe uit het Cultuurpad tussen Wezuperbrug en De Kiel, waarop via sociale media kon worden gestemd. 

Meer informatie over de wandelroutes is te vinden op welkomincoevorden.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.