Bouwplan Dalen

BBC2014 in nopjes met bouw 24 koop- en huurappartementen op terrein garage Brouwer in Dalen

Dalen is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker. Op de voormalige locatie van garage Brouwer aan de Emmerweg in Dalen verrijzen 24 koop- en huurappartementen.
Het vergunningstraject is op een oor na gevild en het bestek ligt klaar. Op de locatie van het voormalige garagebedrijf kan op korte termijn alles in gereedheid worden gebracht om de huidige bebouwing te vervangen door een tweetal appartementengebouwen voor jongeren en ouderen. Gemak en comfort van nieuwbouw in het hartje van Dalen.

Marthijs Wegdam: wereldkampioen met ambitie voor ondernemen

Marthijs Wegdam is samen met zakenpartner Johan Scholten een van de grote aanjagers van het ambitievolle bouwplan. Marthijs stond niet alleen bekend als fanatiek wielrenner en wereldkampioen tijdrijden, maar maakt inmiddels ook furore als vastgoedondernemer. In 2020 verkocht Wegdam zijn wielerzaak, maar de ambitie om te ondernemen en te handelen verloor hij zeker niet.
Dat kreeg de afgelopen jaren nadrukkelijk gestalte. “Al ruim vijf jaar ben ik samen met Johan bezig om vastgoedprojecten te ontwikkelen. Drie jaar geleden kochten we de voormalige peuterspeelzaal De Roezemoes en knapten deze op tot een multifunctioneel gebouw. Daarin zijn nu onder meer stichting Aold Daol’n en de bibliotheek gevestigd. Zulke projecten geven mij energie en inspiratie. Ook omdat je in je eigen dorp iets doet voor jong en oud waar vraag naar is.”

Voormalig terrein garage Brouwer en Coop Oosterhesselen

In de tussentijd kocht Wegdam het pand aan de Emmerweg waar eerder de autogarage met tankstation van Brouwer gevestigd was en de voormalige Coop-supermarkt in Oosterhesselen. Plannen werden uitgewerkt voor koop- en huurappartementen en startertswoningen. “Mooie inbreidingsprojecten waar net zoals bij het Roezemoes-project jongeren en ouderen wat aan hebben én waar ze ook met elkaar in contact komen.” Marthijs is blij met de medewerking van de gemeente Coevorden en het feit dat de lokale politiek positief gestemd is over het project.

SUbsidie

Begin dit jaar stelde de provincie Drenthe een subsidie van 136.000 euro beschikbaar voor de herontwikkeling van de locatie aan Emmerweg in Dalen, waar de 24 koop- en huurappartementen moeten komen. Volgens de provincie maakte vooral de combinatie van een noodzakelijke sanering en het gedeeltelijk aanbieden van goedkope huurappartementen een subsidie om de herontwikkeling van het terrein voor elkaar te krijgen nodig.
Een tankstation midden in een woonwijk, het leegstaande pand van voormalige garage Brouwer én de ligging aan een cultuurhistorisch waardevolle route zijn volgens de beleidsmakers van de provincie de aanleiding om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de Emmerweg.
Verder loopt er ook nog een aanvraag voor een bijdrage uit het Herstructureringsfonds van de gemeente Coevorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.