Slecht Fietspad naar school

Kinderen fietsen dagelijks van en naar school over een slecht en onverlicht fietspad

Om de kwaliteit van recreatieve fietspaden in Drenthe te verbeteren trekt de provincie Drenthe dit jaar 3 miljoen euro uit. Dat is drie keer zo veel als vorig jaar. Het traject tussen ’t Haantje en Noord-Sleen is volgens Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) zeker een fietspad dat in aanmerking komt voor een kwaliteitsinjectie.

Onveilige situaties
Mickey Stern fietste afgelopen week samen met de schoolgaande kinderen over het fietspad en werd onaangenaam verrast. “Op sommige plekken hebben boomwortels het asfalt omhooggeduwd, waardoor onveilige situaties zijn ontstaan door de vele hobbels en scheuren in het fietspad. De kans op valpartijen wordt steeds groter. Door de slechte staat van het fietspad verkiezen veel fietsers de daarom naastgelegen rijweg boven het fietspad. Iedereen ziet dat dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties”, zegt het kandidaat-raadslid voor BBC2014.

Populaire route
Het fietspad is ook een populaire route voor toeristen. Volgens Mickey Stern is het klip en klaar dat het fietspad op korte termijn veiliger moet worden gemaakt. “Nog los van de verbetering van het wegdek is het fietspad grotendeels onverlicht. Vooral in het voor- en najaar zorgt het in dit bosrijke gebied op meerdere vlakken voor onwenselijke situaties.”

Provinciale subsidieregeling
BBC2014 begrijpt de zorgen van ouders, inwoners, kinderen en toeristen en gaat zich sterk maken voor een bijdrage uit provinciale subsidieregeling die gericht is op een opwaardering van de fietspaden. Daarbij zal uiteraard ook de verlichting nadrukkelijk onder de aandacht worden gebracht. 

Bij de foto : De schoolkinderen Eline, Jasper, Ruben, Xavi en Josse fietsen dagelijks over het fietspad ’t Haantje – Noord Sleen. Het traject is volgens BBC2014 zeker een fietspad dat in aanmerking zou moeten komen voor een kwaliteitsinjectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.