Petje af Dalerpeel 2023

BBC2014 feliciteert Dalerpeel

BBC2014 feliciteert Dalerpeel met opening Petje af : “Dit is de kers op de taart: jeugdige talenten kunnen zich ontwikkelen en manifesteren.”

Het was afgelopen week feest in MFC Het Spectrum in Dalerpeel. En daar was ook alle reden toe:  Petje af Zuidoost-Drenthe opende in het multifunctioneelcentrum een vierde locatie. Onder het toeziend oog van de BBC2014-raadsleden Mickey Stern en Theo Vinke gaf burgemeester Renze Bergsma het startsein.

BBC2014 is uitermate content met uitbreiding van deze maatschappelijke voorziening. “In de gemeente Coevorden  doen we veel met elkaar en regelen we het samen. Inwoners, vrijwilligersorganisaties, scholen, en allerlei verenigingen zetten zich in, zodat iedereen mee kan doen. Petje af is bij uitstek een initiatief dat zich bewezen heeft en waar wordt aangesloten bij kennis en expertise die er is. Op deze manier kunnen kinderen dichtbij huis hun talenten ontwikkelen en manifesteren”, aldus Theo Vinke en Mickey Stern.

Petje af Zuidoost-Drenthe bestaat inmiddels 2,5 jaar en biedt een programma aan voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar die hun talenten willen ontdekken door verschillende beroepsgroepen te leren kennen.
Op zondag is er ook een groep in Coevorden, Schoonoord en Emmer-Compascuum. Dalerpeel is de eerste groep die op de woensdagmiddag start.

Banketbakken

Bij de start waren 9 talentvolle kinderen aanwezig, die door Myrthe Veuger van Mini Bakery in Sleen werden meegenomen in het vak banketbakken. “Talent zat er zeker tussen. Ik was verrast hoe mooi sommige kinderen de rozen konden opspuiten”, vertelde de bakster.

Schooldirecteur Carolina Camies is enorm blij met de samenwerking op de school in Dalerpeel. “Het is fantastisch dat wij een eigen Petje af hebben hier in ons mooie dorp.”

Genomineerd

Dat er grote waardering is voor Petje af Zuidoost-Drenthe blijkt ook uit het feit dat het initiatief een van de vijf genomineerden is voor Hét compliment van Drenthe 2023. Met Hét compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en biedt hen de kans om iets extra’s te doen met een bedrag van 3.000 euro. Op 7 december, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, wordt de winnaar bekendgemaakt.

Bij de foto: De leerlingen tonen trots de door hen zelf gebakkern taart. (Foto: Kansrijk opgroeien)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.