Mickey Stern: “Moeten er dan eerst ongelukken gebeuren…?!

“Moeten er dan eerst ongelukken gebeuren!” Mickey Stern-Du Chatinier wijst op de gevaarlijke plattelandswegen in onder meer ’t Haantje, Kibbelveen en Dalerveen.”

“Wanneer onbelijnde wegranden afbrokkelen en overgaan in de berm kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan. De binnenwegen moeten echt veiliger worden gemaakt”, is het pleidooi van het kandidaat-raadslid voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014).

Bermverharding staat niet voor niets hoog op de prioriteitenlijst van de grootste partij in de gemeenteraad van Coevorden. “De slechte staat van de bermen baart onze partij zorgen. Het zorgt voor onveiligheid en het voelt bepaald niet comfortabel. Vooral ook voor automobilisten die niet bekend zijn met de routes is het soms een hachelijk avontuur.”

Mickey vervolgt: “Kijk eens naar de situatie in Kibbelveen waar de 60-kilometerweg heel smal is. Daar kunnen twee voertuigen elkaar niet fatsoenlijk passeren zonder dat er een voertuig de berm in moet. Dat geldt ook voor een vergelijkbare situatie aan de Verlengde Landschapsweg in Dalerveen.”

Ze woont al bijna dertig jaar in ’t Haantje en maakt zich steeds meer zorgen over de verkeerssituatie in haar dorp. “Vooral in de wintermaanden moet je op de plattelandswegen iedere keer weer je hart vasthouden. De slechte staat van de bermen leveren geen positieve bijdrage om veilig te rijden. Als automobilist ben je de macht over het stuur zo verloren en is het kiezen tussen twee kwaden: een bomenrij of een modderige sloot…”

“Het is daarom belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen voor de verkeersveiligheid, want met veiligheid mag je nooit geen risico’s nemen!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.