Mepperstraat 2022

Mepperstraat in Meppen wordt in het najaar opgeknapt en verkeersveiliger

In september starten werkzaamheden aan de Mepperstraat. De straat wordt opnieuw ingericht en verkeersveiliger gemaakt. Ook doet de weg straks meer recht aan het dorpse karakter van Meppen. Daarmee is een vurige wens van BBC2014 in vervulling gegaan. 

Wethouder Bea Meppelink (BBC2014) is uitermate content met de spoedige realisatie: “Over de aanpak van de Mepperstraat wordt al lang gesproken. Veiligheid en overlast van het verkeer is voor velen een doorn in het oog. Daarom is dit samen met het dorp opgepakt en is gewerkt aan een oplossing. Er is nu een mooi ontwerp wat bij de inwoners het meeste draagvlak heeft.”

Aanpassingen

De maximum snelheid in het dorp is straks 30 km/h. Rondom het dorp wordt de snelheid naar 60 km/h aangepast, net als op andere wegen in de gemeente. Rondom de brink verdwijnt het asfalt in de Mepperstraat en er komen klinkers voor terug. Op de Mepperstraat komen rode fietsstroken. Bij het inrijden van het dorp vanaf de westzijde (Mantinge) wordt een verkeersdrempel aangebracht. Op de kruisingen komt geel asfalt en verdwijnen de huidige klinkers.

Planning

De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats na de oogstfeesten half september. De werkzaamheden zijn naar verwachting afgerond voor 1 december. Tijdens de uitvoering wordt het doorgaande verkeer met borden omgeleid om geen onnodig verkeer in het dorp te krijgen. Voor de exacte verkeersmaatregelen en de planning wordt op donderdag 8 september kort voor de uitvoering een inloopavond gehouden in Meppen.

Een uitzondering hierop is het aanbrengen van een slijtlaag voor 60 km/h buiten de bebouwde kom op de Mepperstraat. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd voor de bouwvak vanwege de weersomstandigheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.