Verkoop glasvezel 2022

Nieuwe fase breekt aan voor Glasvezel Zuidenveld B.V.

De gemeente Coevorden gaat zijn aandelen in Glasvezel Zuidenveld B.V. verkopen aan Rendo Fiber B.V. De fractie van BBC2014 stemt in met de verkoop van het aandeel van 40% dat de gemeente in het netwerk heeft.

Het netwerk kwam tot stand nadat zes burgerinitiatieven de krachten hebben gebundeld. De initiatiefnemers zetten samen de schouders er onder, met als resultaat een supersnel glasvezelnetwerk, waar alle inwoners van de gemeente Coevorden op kunnen worden aangesloten.

Nu het netwerk er ligt breekt een nieuwe fase aan. Consumenten verwachten steeds meer van de aanbieders op het netwerk en daarom is het goed om de aandelen over te dragen aan Rendo, dat een joint venture heeft met Delta.

“De vele vrijwilligers, de gemeente Coevorden, de provincie Drenthe en Rendo hebben samen een uniek project van de grond gekregen. Daar hebben we veel waardering voor. We denken dat we met de verkoop de continuïteit voor de lange termijn op de beste manier borgen”, zegt fractievoorzitter Henk Mulder van BBC2014.

De gemeente Coevorden ontvangt een bedrag van 1,5 miljoen euro voor het aandelenpakket. Dat is ook precies de investering geweest. De verplichtingen voor de aan Glasvezel Zuidenveld BV verstrekte leningen worden door de nieuwe eigenaar overgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.