Raadslid Mickey Stern (BBC2014)

Mickey Stern (BBC2014) bezoekt ‘Open dag opvanglocatie Oekrainers’ wijk Ossehaar Coevorden

Mickey Stern bezocht afgelopen zaterdag 18 juni namens BBC2014 de open dag opvanglocatie Oekrainers in de wijk Ossehaar in Coevorden. Samen met collega-raadsleden, burgemeester Renze Bergsma en ambtenaren was het raadslid van BBC2014 aanwezig om met bewoners van de wijk in gesprek te gaan. 

Tientallen buurtbewoners namen zaterdag tijdens de open dag een kijkje bij de opvanglocatie. De reacties van de buurtbewoners gaven volgens Mickey Stern een wisselend beeld, maar over het algemeen wel positief van toon. “Het ziet er vrij sober uit, maar het is wel netjes verzorgd en natuurlijk goed dat deze opvangmogelijkheid er is.”

De woonunits bestaan uit een slaapkamer met vier bedden, een badkamer met douche, een keukentje met eettafel en wat spulletjes zoals pannen en handdoeken.

De Oekraïense vluchtelingen nemen volgende maand hun intrek. In de tien woningen die er nu staan kunnen ongeveer dertig vluchtelingen terecht. Komende weken worden er nog een voorzieningengebouw en dertig units bijgebouwd. Vanaf augustus zouden er dan honderdtwintig mensen uit Oekraïne opgevangen kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.