Werkgroep Natuurlijk Steenwijksmoer betrekt schooljeugd bij plaatsen nestkastjes

Project nestkastjes
De werkgroep ‘Natuurlijk Steenwijksmoer’ heeft afgelopen week 52 nestkastjes overhandigd aan de leerlingen van de Sint Theresiaschool in Steenwijksmoer. De leerlingen van de basisschool kunnen met behulp van een handleiding de nestkasten zelf in elkaar schroeven. Elke leerling heeft een eigen locatie toegewezen gekregen waar hij of zij het nestkastje kan ophangen. Op deze manier kunnen vogels in het volgende broedseizoen op meerdere plekken gebruik maken van de nestkasten.

Voor het project werkte Natuurlijk Steenwijksmoer samen met middelbare school De Nieuwe Veste uit Coevorden. Onder leiding van docent Henk Dubbing bouwden leerlingen van de school de nestkasten.

Biodiversiteit
De werkgroep Natuurlijk Steenwijksmoer bestaat sinds 2019 en zet zich in voor de lokale biodiversiteit. Eerder was de groep verantwoordelijk voor het planten van bloembollen op verschillende locaties in Steenwijksmoer.
Het volgende project van de werkgroep richt zich op het plaatsen van insectenhotels en vleermuiskasten in Steenwijksmoer. Ook heeft de werkgroep een subsidie aangevraagd voor het plaatsen van 450 struiken via het project Plan Boom.

Bij de foto: Ton Soppe van de werkgroep Natuurlijk Steenwijksmoer – en raadslid voor BBC2014 – overhandigde vorige week de nestkastjes aan de leerlingen van de Sint Theresiaschool. (Foto: Hilde de Jong)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.