Jan Tempels uit Dalerveen

Jan Tempels (55) : “Goede balans waarborgen tussen stad en dorpen”

Waar Jan Tempels zich in zijn rol als raadslid voor BBC2014 in ieder geval opnieuw sterk voor wil maken, is niet alleen het waarborgen van een goede balans tussen de stad en de dorpen, maar ook voor veilige en aantrekkelijke bermen.

Hij verwoordt het als volgt: “Wat mij enorm aanspreekt zijn de korte lijntjes tussen de mensen van onze partij en de buurtbewoners. Daarom vind ik het uitermate belangrijk dat alle dorpen binnen BBC2014 vertegenwoordigd zijn.” 

Een onderwerp dat bij Tempels hoog op de agenda staat is het verbeteren van de veiligheid van de plattelandswegen. “Deze wegen zijn te smal voor de moderne verkeersstromen. De kapotgereden bermen zorgen voor veel ergernis en overlast en daardoor ontstaan vaak gevaarlijke situaties.”

Als inwoner van Dalerveen was Tempels in de politieke arena weliswaar een nieuwkomer, maar binnen de partij was hij al langer actief. “In 2018 ben ik gekozen tot voorzitter van BBC2014, die functie heb ik twee jaar geleden ingeruild voor raadslid. En daar lag van meet af aan dan ook mijn ambitie.”

Jan vervolgt: “Destijds heb ik van stuivertje gewisseld met Derk ten Berge, mede-oprichter van de partij. Hij kon vanwege zijn verhuizing naar Emmen niet langer deel uitmaken van de gemeenteraad van Coevorden.”

Dingen die volgens hem echt werken, komen vanuit de inwoners van de dorpen en de stad. “Ook in onze gemeente hebben de afgelopen jaren de inwoners vaak zelf het heft in hand genomen.  Het wijk- en dorpsbudget is een prachtig voorbeeld. Honderdduizenden euro’s zijn vanuit de gemeentekas naar de dorpen en de wijken gevloeid en er zijn veel mooie projecten gerealiseerd.”

Jan Tempels is geboren en getogen in Dalerveen. “In 1992 verhuisde ik naar Emmen. Daar heb ik ruim twintig jaar gewoond. In 2014 hebben wij in Dalerveen een eigen woning gebouwd waar we met ons gezin met veel plezier wonen.”

“Mijn loopbaan is  begonnen op 16-jarige leeftijd als timmerman bij bouwbedrijf Voors. Na veel cursussen werd ik werkvoorbereider / calculator. De laatste achttien jaar ben ik werkzaam bij de woningcorporatie Lefier.” 

Het besturen zit bij Jan in het bloed. “Van jongs af aan ben ik al betrokken bij verschillende besturen. Ik wil mij graag inzetten voor een gezonde en mooie gemeente. Dat is dan ook de reden dat ik mij voor een nieuwe raadstermijn beschikbaar heb gesteld. Het blijft een geweldige uitdaging om mij als raadslid in te zetten voor BBC2014 en de bevolking van de gemeente Coevorden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.