Ferry Booij afscheid feb2022

Ferry Booij legt voorzittershamer neer.

Na drie uur en 19 minuten hamerde Ferry Booij de afgelopen maand voor de laatste keer als voorzitter van de raadscommissie de vergadering af. De oud-fractievoorzitter van BBC2014 keert na de verkiezingen op eigen verzoek niet meer terug. Bij zijn afscheid sprak de inwoner van Aalden grote dank uit aan de griffie en de leden van de gemeenteraad.

Het voorzitterschap van de raadscommissie rouleert over BBC2014, VVD en PvdA. Ferry Booij gaf er zijn eigen persoonlijke invulling aan, daarbij zo veel mogelijk ruimte biedend aan de politieke discussies die bij een commissie horen. Soms was hij ook even streng als dat nodig was. Nu de verkiezingen van 16 maart snel dichterbij komen zit de huidige raadsperiode er qua commissie- en raadsvergaderingen op.

Booij sprak bij het sluiten van de vergadering zijn dank uit aan de ambtenaren die hem in zijn rol als voorzitter steunden. Ook gaf hij de leden van de commissie een dikke pluim. “Elk mens maakt wel eens een fout, maar het mooie is dat het hier ook opgemerkt wordt. Als voorzitter word je dan bijgestuurd en dat vind ik zo fantastisch. Dat geeft me echt het gevoel dat de voorzitter het hier niet regelt, maar dat we het met ons allen doen. Ik wil jullie daar hartelijk voor danken!”

Bij de foto: Ferry Booij zit zijn laatste vergadering in de gemeenteraad voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.