Ferry Booij apr2021

Wisseling van de wacht

Aalden, 1 mei 2021. Ferry Booij draagt per 1 september het fractievoorzitterschap van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) over aan Henk Mulder, die nu vice-voorzitter is van de negenkoppige fractie. Booij wordt in oktober 75 en vindt dat een goed moment op het stokje over te geven. Hij blijft wel raadslid voor de grootste partij in de Coevorder raad.

Booij kiest er bewust voor om een stapje terug te doen. “In maart volgend jaar zijn er verkiezingen en gezien mijn leeftijd is het goed om plaats te maken voor anderen. De komende tijd kan ik mijn kennis en ervaring in alle rust overdragen aan anderen binnen onze partij.”

Voor Booij is er ook nog een andere reden om de bakens te verzetten. Hij raakte onlangs buiten zijn schuld om betrokken bij een auto-ongeluk. “Dat is gelukkig voor mijn vrouw en mij goed afgelopen, maar het heeft me wel aan het denken gezet. Ik wil meer tijd vrijmaken om samen leuke dingen te doen.”

Ferry Booij kwam in 2018 in de gemeenteraad van Coevorden en is sindsdien  fractievoorzitter van BBC2014. Hij deed politieke ervaring op als raadslid in de (voormalige) gemeenten Gasselte en Stadskanaal. In die laatste gemeente was hij nog een bestuursperiode wethouder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.