Ferry Booij koninklijk onderscheiden

Koninklijke onderscheiding voor raadslid Ferry Booij (BBC2014)

Ferry Booij is dinsdagavond bij zijn afscheid als raadslid van de gemeente Coevorden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Aaldenaar krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de samenleving.

De mededeling van burgemeester Renze Bergsma dat “het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau” maakte de nietsvermoedende oud-fractievoorzitter van BBC2014 aanvankelijk even sprakeloos, maar uiteraard ook bijzonder trots op de beloning voor wat hij jarenlang met veel toewijding voor de gemeenschap heeft gedaan.

Ferry Booij is als politicus gepokt en gemazeld. Hij was eerst jarenlang actief als raadslid in de gemeenten Gasselte en Stadskanaal. In die laatste gemeente was hij ook wethouder. Na zijn verhuizing naar Aalden werd hij actief voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014), met tien zetels opnieuw de overtuigende winnaar van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Burgemeester Renze Bergsma benoemde dinsdagavond in zijn toespraak dat Booij rust, nuchterheid en stabiliteit bracht in de raad. Ferry zelf was verrast, vooral toen zijn familie en vrienden (waaronder een flinke delegatie van tennisvereniging LTC Zweeloo) eerder op de avond plaatsnam op de publieke tribune. “Ik begin een beetje te snotteren. Toen ik mijn familie en vrienden de zaal binnen zag lopen, deed het me al iets. Ik vond die lintjes altijd maar onzin, maar nu ik er zelf eentje heb niet meer natuurlijk. Ik wens de nieuwe raad veel wijsheid en succes met de komende bestuursperiode.”

Bestuur, fractie en leden van BBC2014 feliciteren Ferry van harte met deze mooie onderscheiding. De partij wenst Ferry samen met zijn vrouw Wijna nog vele mooie en gelukkige jaren aan de Hofakker in Aalden.

Foto: RTV Drenthe/Dylan de Lange

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.