Waarschuwingsborden een feit, maar BBC2014 pleit voor spoedige verbreding Verlengde Landschapsweg

Afgelopen week zijn op advies van BBC2014 waarschuwingsborden geplaatst bij de wegversmalling van de Verlengde Landschapsweg in Dalerveen, die gesitueerd is in een bocht op de gemeentegrens tussen Coevorden en Emmen .

Als het aan raadslid Jan Tempels ligt zijn er echter op korte termijn aanvullende maatregelen nodig. “Er is hier echt sprake van een verkeersonveilige situatie. Het wegdek op grondgebied van de gemeente Emmen is ter plaatse 3,40 m1 breed en die van Coevorden 3,12 m1. Dat is een behoorlijk verschil”, schetst Tempels de noodzaak van harmonisatie.

Hij legt uit dat de gemeente Emmen de Verlengde Landschapsweg in een eerder stadium heeft aangepakt. En er daarbij voor gekozen heeft om de weg te verbreden en aan de zijkanten te voorzien van grasstenen. De gemeente Coevorden heeft de weg alleen vernieuwd en de breedte is niet aangepast.

Jan Tempels noemt het een gemiste kans dat beide gemeenten niet samen zijn opgetrokken. “Het is helaas geen staaltje intergemeentelijke samenwerking en dat is bijzonder jammer, want de verkeersveiligheid is hier echt in het geding.” Als tijdelijke oplossing heeft BBC2014 recentelijk – met succes – gepleit voor de plaatsing van waarschuwingsborden, om zodoende de weggebruikers tijdig te attenderen op een naderende wegversmalling. “Er is echter meer nodig en hopelijk zal dit snel worden uitgevoerd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.