Ferry Booij: “Ik ben enthousiast en betrokken bij de lokale politiek”

Ferry Booij, voormalig wethouder van de gemeente Stadskanaal, maakt in de gemeente Coevorden zijn politieke comeback. Booij (71) staat tweede op de kandidatenlijst van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014).

“Begin 2017 kwam ik in contact met BBC2014. Al snel bleek dat er een klik was en de partij mijn politieke ervaring goed kon gebruiken. Ik heb bijna een jaar meegedraaid in het bestuur en als schaduw-fractielid en wil nu graag na de verkiezingen mijn ervaring delen in de gemeenteraadsfractie van BBC2014’, legt Ferry uit.

Hij is geboren in de gemeente Velsen, aan de Noord-Hollandse kust. ‘Mijn levenspartner is Wijna en we hebben twee zonen en twee kleindochters. In Velsen hadden we een middelgroot schoonmaakbedrijf wat we in 1986 verkocht hebben. In 1988 verhuisden we naar Gasselterboerveenschemond in de toenmalige gemeente Gasselte om daar een camping met een B&B te beginnen. Acht jaar later hebben dit recreatiebedrijf overgedragen en zijn we verhuist naar Mussel. Van daaruit hebben we nog een aantal jaren een recreatiebedrijfje gerund in Bourtange. Eind 2016 zijn we verhuisd naar Aalden waar we ons enorm thuis voelen.”


(Archieffoto: Dagblad van het Noorden)

In Gasselte vervulde Ferry al snel enkele bestuursfuncties, onder meer bij de VVV, de Stichting Maaltijdvoorziening en de Vereniging voor Dorpsbelangen. Het was daar waar ik ook belangstelling kreeg voor de (gemeente)politiek. Na onze verhuizing naar Mussel werd ik benaderd door een politieke partij in de gemeente Stadskanaal. Ik werd na korte tijd opgenomen in het bestuur en bij de eerstvolgende verkiezingen werd ik in de gemeenteraad gekozen. Na acht jaar raadslid geweest te zijn, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter, ben ik hierna nog vier jaar wethouder geweest. In Stadskanaal ben ik nog voorzitter van de SKVS (Stichting Kunstzinnige Vorming Stadskanaal) en het Rode Kruis, afdeling Zuid-Groningen geweest. In 2010 heb ik mijn politieke functie neergelegd in Stadskanaal. Hierna ben ik tot onze verhuizing naar Aalden nog enkele jaren actief geweest voor de partij 50Plus Groningen.”

“De keuze voor BBC2014 was niet zo moeilijk want mijn hart ligt vooral bij de lokale politiek. Wij hebben bijna 30 jaar in kleine dorpen gewoond. Je staat dicht bij de mensen en als gemeenteraadslid kun je de belangen van het buitengebied het best op de politieke kaart zetten. Ik vind dat we samen moeten werken aan zaken die binden en niet aan zaken die ons scheiden.’

Ferry en Wijna houden van (vakantie)reizen en het ontdekken van cultuur en natuur. “Wandelen en fietsen doen we ook graag, waar onze woonomgeving zich prima voor leent. Verder speel ik nog graag een partijtje tennis en ben daarom lid geworden van de tennisvereniging LTC in Zweeloo.”

“Kortom: Ik ben enthousiast, betrokken en gedreven om mij voor BBC2014 in te zetten. Voor een evenredige verdeling van middelen in de gemeente Coevorden!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.