Extra ambulancepost in Zweeloo

UMCG Ambulancezorg opent vanaf 1 januari a.s. een extra ambulancepost in Zweeloo. Op dit moment wordt er met de gemeente Coevorden gekeken naar twee mogelijke locaties.

De extra ambulance wordt onder meer ingezet om de sluiting van de spoedeisende hulpposten in Hoogeveen en Stadskanaal op te vangen. UMCG Ambulancezorg wil met de extra post in Zweeloo de aanrijtijden verkorten. “Dit willen wij doen door in Zweeloo een extra post te plaatsen”, zegt Japke Grit.

De woordvoerder van UMCG Ambulancezorg laat weten dat er naar gestreefd wordt om binnen vijftien minuten na melding bij een noodgeval ter plaatse te zijn. “In Zweeloo hebben we een strategische plek in de regio beschikbaar waar de ambulance kan worden gestationeerd en waar we in noodgevallen snel kunnen uitrukken.”

Vanaf 1 januari a.s. is de ambulancepost in Zweeloo operationeel. “Overigens is er al wel een extra ambulance beschikbaar, die vanaf  morgen (1 november a.s.) wordt ingezet. Deze ambulance start tot 1 januari a.s. de dienst vanuit Hoogeveen en wordt na de jaarwisseling naar alle waarschijnlijkheid naar Zweeloo overgeplaatst”, aldus Japke Grit.

Er wordt gestart met een avonddienst, van 15:00 uur tot 23:00 uur. “De ontwikkelingen worden continue gemonitord. We streven ernaar dat de diensten vanaf de nieuwe locatie in Zweeloo gaandeweg verder worden uitgebreid.”

Bij de foto: Een nieuwe ambulance van UMCG Ambulancezorg voor de dienst in Zweeloo. (Foto: UMCG Ambulancezorg)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.