BBC2014-raadslid Derk ten Berge (62) stopt vanwege verhuizing

Coevorden / Zweeloo – Derk ten Berge van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) stopt in december als raadslid van de gemeente Coevorden. De 62-jarige inwoner van Zweeloo verhuist naar Emmen, waardoor hij niet langer deel uit kan maken van de gemeenteraad in Coevorden. Jan Tempels (52) uit Dalerveen, voorzitter van BBC2014, is kandidaat om het stokje over te nemen.

Derk ten Berge stond in 2013 samen met zijn dorpsgenoot Jan Piet Heederik aan de wieg van de oprichting van BBC2014. Hij heeft ruim zes jaar mogen ‘meepraten’ in de gemeenteraad van Coevorden. “De tijd is voorbij gevlogen en het was een geweldige ervaring,” blikt het scheidend raadslid terug op de boeiende raadsperiode.

Waardering

Afscheid nemen van de gemeenteraad van Coevorden gaat Derk ten Berge dan ook na aan het hart. “Ik heb de afgelopen jaren veel tijd in de Coevorder politiek gestoken. Ik heb er veel voor teruggekregen en vooral waardering gekregen voor de wijze waarop raadsleden, college en ambtenaren hier met elkaar omgaan. Ook bij meningsverschillen is er altijd respect en ruimte om elkaars standpunten uit te wisselen.”

Emmen

Derk ten Berge zegt dat de plannen om te verhuizen er al langer waren. “We willen daarmee voorsorteren op de toekomst. Na de zomervakantie hebben mijn vrouw Klazien en ik de knoop doorgehakt en besloten om in Zuidoost-Drenthe een appartement te zoeken. Dat ging veel sneller dan verwacht en dat is uiteindelijk Emmen geworden.”

Balans

Aan de vooravond van zijn vertrek maakt de nestor van BBC2014 de balans op. “Financieel staan we gelukkig weer als sterke en robuuste gemeente te boek, met een betere verbinding tussen gemeente en inwoners én een beter evenwicht tussen stad en buitengebied.” Ten Berge laat dan ook iets moois achter. “Er is veel gerealiseerd van wat er in onze verkiezingsprogramma’s stond en is vastgelegd in de bestuursovereenkomst bij de collegevorming. We hebben dorpsvisies, zwembaden, gezonde sportverenigingen, bibliotheken in alle dorpen, dorpshuizen, stimuleringsfondsen, dorpsbudgetten en het raadsakkoord ‘Samen Levend’. Last but not least: breedband wordt de komende periode uitgerold.”

Afscheid op 17 december a.s.

Derk ten Berge neemt tijdens de raadsvergadering van dinsdag 17 december a.s. afscheid, maar gezien zijn grote betrokkenheid zal hij vanaf de zijlijn het politieke schouwspel in de raad van  Coevorden blijven volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.