BBC2014 wil miljoenen investeren in de dorpskernen

Coevorden / regio – Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) wil de komende jaren met een investeringsprogramma tussen 8 en 10 miljoen euro een grote bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van de dorpen in de gemeente Coevorden. Dat werd afgelopen woensdag duidelijk tijdens de algemene ledenvergadering van de partij in café De Holten Ploeg in Erm.

‘We kunnen deze ambitie waarmaken omdat we financieel gezien weer een kerngezonde gemeente zijn’, aldus het bestuur van BBC2014. De partij wil het geld onder meer besteden voor dorpsontwikkelingsplannen en de herstructurering van de grote en kleinere dorpskernen. “In nauwe samenspraak met de inwoners en belangengroeperingen willen we werken aan toekomstbestendige en leefbare dorpen.” Aan de hand van de tot dusver bekende ideeën en behoeften verwacht BBC2014 dat hiermee een bedrag tussen de 8 tot 10 miljoen euro  gemoeid is.

BBC2014 is van oordeel dat Coevorden bij uitstek een gemeente is waar het buitengebied de stad versterkt en andersom de stad het buitengebied kan versterken. “We willen de ambities van de dorpen helpen waarmaken. Dat is onze opgave en daar gaan we voor. We beseffen dat hier ettelijke miljoenen mee zijn gemoeid, maar we moeten nu samen met de inwoners doorpakken. Dat is ook ons motto. We willen de plannen op korte termijn uitwerken en de investeringen in kaart brengen. Het is nu tijd om de kansrijke situaties te benutten om de dorpen vitaal te houden.”

De leden van BBC2014 toonden zich verder ook uitermate tevreden over het robuuste financieel huishoudboekje dat de gemeente eerder deze maand  presenteerde. Daarin werd duidelijk dat van lastenverhoging voor de inwoners nauwelijks sprake zal zijn.

Voor de verdere concretisering en onderbouwing van het nog op te stellen investeringsprogramma is er tijdens de ledenvergadering een werkgroep ingesteld die de plannen verder gaat uitwerken. Via de werkgroep willen we samen met inwoners de behoefte en aanpak in kaart brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.