Buitenbaden gemeente Coevorden openen op 2 juni weer de deuren

De drie buitenzwembaden in de gemeente Coevorden openen op 2 juni weer de deuren.

Nadat het kabinet vorige week besloot dat ook de buitenzwembaden per 11 mei weer opengesteld mogen worden, trekken de drie buitenbaden in Zwinderen, Noord-Sleen en Zweeloo gezamenlijk op.

De zwembaden zijn gehouden aan een uitgebreid coronaveiligheidsprotocol. “Het uitwerken van een haalbaar plan om op verantwoorde wijze de deuren te kunnen openen, zorgt voor de nodige hoofdbrekens”, zegt voorzitter Olfred Nijenbanning van Zwembad Zweeloo. “We kunnen de baden alleen openstellen met de nodige beperkingen en voorwaarden. Het zal dit jaar daarom anders zijn dan voorgaande jaren. Iedereen zal concessies moeten doen om het uiteindelijk werkbaar te houden.”

De buitenzwembaden moeten voldoen aan het Protocol Verantwoord Zwemmen. “Het protocol zorgt ervoor dat iedereen in deze corona-tijd weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van het zwemmen, rekening houdend met de belangen van alle zwemmers, zwembadpersoneel en bestuur van de zwembaden. Dit zullen we voor onze trouwe badgasten zo praktisch mogelijk moeten invullen”, aldus Nijenbanning.

De komende periode zal nog overleg en afstemming met alle partijen nodig zijn om 2 juni op verantwoorde wijze te kunnen openen. “Dat zal een hele klus worden, maar bestuur en vrijwilligers van de drie buitenbaden hebben er alle vertrouwen in.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.