2022-feb Ismay Lichtendonk Sportvrouw 2021

BBC2014 feliciteert Ismay Lichtendonk!

De beloftevolle zwemster is verkozen tot sportvrouw 2021… in een jaar dat ze eigenlijk zo snel mogelijk achter zich wil laten.

Topzwemster Ismay Lichtendonk is zaterdag bij de jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Coevorden uitgeroepen tot sportvrouw van 2021. Een dubbelgevoel overheerst bij Ismay. De 17-jarige Ismay is dolblij met de eervolle prijs, maar 2021 was ook een jaar dat ze eigenlijk liefst zo snel mogelijk achter zich wil laten

Het werd vooral een jaar van onzekerheid, revalideren en afzien: want kon ik nog wel op mijn lichaam vertrouwen”,  blikt Ismay terug, die in juni werd getroffen door een trombosearm.

Gedotterd en geopereerd
In het voorjaar miste de geboren en getogen Coevordenaar op het nippertje kwalificatie voor het Europees Jeugdkampioenschap (EJK) in Rome, maar dat staat in schril contrast met de naweeën van de trombosearm. “In september ben ik gedotterd en geopereerd. Er is een stent geplaatst en een behoorlijk deel van de eerste rib verwijderd”, schetst Ismay de ingreep.

Intensieve revalidatie
Na een intensieve revalidatie – waarin soms de twijfel toesloeg – voelde Ismay zich in oktober sterk genoeg om namens zwemvereniging Dedemsvaart AC aan het NK in Den Haag deel te nemen. “Voor mij was dit nationale toernooi een testcase om te kijken waar ik nu sta. Het NK verliep wisselend, maar op de 200 meter vrije slag en 50 vlinderslag heb ik mooie persoonlijke records op de klokken gezet.”

Zwemmen op topniveau
Dit jaar moet voor Ismay Lichtendonk duidelijk maken of haar arm sterk genoeg is voor zwemmen op topniveau en ze met succes kan toewerken naar de grote wedstrijden en toernooien.

De tweedejaars studente van het Johan Cruyff College in Enschede werkt bij de KNZB onder leiding van bondscoach Jeroen Rademaker een uitdagend wedstrijd- en trainingsprogramma af, waarbij de ontwikkelingen rond het coronavirus de zwembond uitdaagt om creatief en flexibel te zijn.

Eervolle vermeldingen Kira Epping en Iris Offerein
In de verkiezing van Sportvrouw van het Jaar kreeg Ismay Lichtendonk de voorkeur boven Kira Epping uit Oosterhesselen en Iris Offrein uit Meppen. Ook deze twee topsporters verdienen alle waardering!

Bij de foto: Ismay Lichtendonk (17) werd zaterdagavond gekozen tot sportvrouw van de gemeente Coevorden. Een jaar dat ze liefst zo snel mogelijk wil vergeten. In het voorjaar miste de beloftevolle zwemster op het nippertje kwalificatie voor het EJK in Rome, maar dat staat in schril contrast met haar blessure. (Archieffoto: Herman Woltersom)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.