Dalerpeel kern met pit kandidaat 2022

BBC2014 feliciteert Dalerveen met nominatie voor verkiezing ‘Kern met Pit’

Dalerveen maakt zich op voor verkiezing Kern met Pit
Dalerveen is een van de negen Drentse dorpen die meedingt naar de titel Kern met Pit van Drenthe. Vorig jaar won het beweegpark in Peize de prijs. Komende zaterdag moet duidelijk worden wie dit jaar de gelukkige is.

Kern met Pit is een landelijk initiatief dat dorp- en buurtprojecten ondersteunt. Bewoners krijgen een jaar de tijd om een project te realiseren. Als dat lukt krijgen ze een bedrag van 1000 euro en een predicaat.
Daarnaast biedt Kern met Pit ook ondersteuning bij het netwerken of fondsenwerven. Uit elke provincie komt vervolgens een winnaar naar voren. Naast het predicaat en de 1000 euro kan een dorp of buurt nog eens 1.500 euro verdienen als provinciewinnaar.

“Dalerveen is een dorp wat heel veel samenwerkt en heel veel met elkaar doet”, vertelt Albert Tempels. Samen met een aantal dorpsbewoners heeft hij zich hardgemaakt voor de speeltuin in het dorp. “Als er wat gerealiseerd moet worden, dan zijn vrijwilligers geen enkel probleem om te vinden.”

Tijdens de Kern met Pit Dag op 22 januari 2022 worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. Ze gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 25 juni 2022.

Foto: RTV Drenthe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.