Wonen in Schoonoord

Schoonoord is een top-plek om te wonen en leven. Jongeren laten hun stem horen…en willen koste wat kost in geboortedorp blijven wonen!

Deze week gaven de jongeren van Schoonoord in grote getale gehoor aan de oproep van de gemeente Coevorden om mee te denken over de bouw van woningen in Schoonoord en over het nieuw te bouwen MFC (multifunctioneel-centrum).

Fractievoorzitter Henk Mulder en raadslid Mickey Stern-du Chatinier van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) waren enthousiast over de suggesties die door de jongeren in de ideeënsnelkookpan werden gedropt. Het mondde uit in een cocktail van mogelijkheden, waarbij de roep om betaalbare starterwoningen de boventoon voerde.

Onder voorzitterschap van Jurriën Philips gaven de wethouders Joop Slomp en Steven Stegen een introductie over de plannen en mogelijkheden om Schoonoord als top-plek om te wonen en te leven voor de toekomst te waarborgen.

Slomp en Stegen spraken over de vastberadenheid van de gemeente Coevorden, om samen met een projectgroep uit Schoonoord, een zogeheten MFC (multifunctioneel-centrum) in het dorp te bouwen. Een plek nabij de huidige sporthal waar allerlei functies bijelkaar komen. Sporten, de scholen, de bibliotheek en het dorpshuis en mogelijk andere activiteiten. Maar wat heb je aan zo’n MFC als je geen huis in Schoonoord kunt huren of kopen?

De jongeren zijn opgegroeid in Schoonoord en zijn actief betrokken bij de dorpsgemeenschap. Ze dragen bij een aan leefbaarheid en de meeste jongeren willen oste wat kost in Schoonoord blijven wonen.. Maar hoe ziet dit er in de toekomst uit? Hoe kunnen we er voor zorgen dat Schoonoord een top-plek blijft om fijn te wonen en te leven?

Plan 1 Ideeënsnelkookpan: Hoe kunnen we wonen voor starters in Schoonoord mogelijk maken?
Het kopen van starterswoning is vaak moeilijk. Omdat ze er nauwelijks zijn en de prijzen hoog liggen. Maar de gemeente Coevorden wil graag meedenken aan initiatieven van jongeren in het dorp. In Sleen bijvoorbeeld is dat gelukt. Een groepje jongeren heeft daar samen een aantal betaalbare starterswoningen gebouwd. Kan dat ook in Schoonoord? Of zijn er andere ideeën? Hoe zouden we wonen voor starters in Schoonoord mogelijk kunnen maken?

Plan 2 Ideeënsnelkookpan: Wat is de belangrijkste functie van het MFC?

In het te bouwen MFC moet voor veel dorpsbewoners wat ‘te halen’ zijn. Sporten en naar school kunnen, activiteiten, een dorpshuis, jongerenwerk, maar wat vind jij echt het belangrijkste wat je in het MFC kunt doen? Bij al die activiteiten zijn veel vrijwilligers betrokken. Hoe zouden we dat voor de toekomst kunnen veiligstellen?

Alle suggesties tellen en worden meegenomen in de uitwerking
De gemeente Coevorden is samen met Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) van oordeel dat iedere stem telt en gaat dan ook alle suggesties die in de Ideeënsnelkookpan zijn gedropt, nader  inventariseren en uitwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.