Primeur in Lootuinen

Primeur in gemeente Coevorden

Bewoners Lootuinen krijgen budget voor wijkverbetering.
De bewoners van de wijk Lootuinen en de gemeente Coevorden slaan de handen ineen met de introductie van de Burgerbegroting Lootuinen. Met dit initiatief gaan de bewoners zelf aan de slag om € 50.000,- te besteden voor verbetering van hun wijk. Zaterdag heeft wethouder Steven Stegen de cheque overhandigd aan de werkgroep Burgerbegroting in de wijk Lootuinen.

Wethouder Steven Stegen (BBC2014): “Het is een primeur voor de gemeente Coevorden. De bewoners krijgen de kans om met een mooi bedrag aan de slag te gaan en geweldige dingen mogelijk te maken in hun eigen wijk. Met de Burgerbegroting Lootuinen gaat het verder dan alleen maar ideeën opperen; de bewoners gaan er zelf over hoe en waaraan het geld wordt besteed.”

Samenwerking tussen wijk en gemeente
Om de Burgerbegroting in goede banen te leiden is er vanuit de Kracht van de Veenkoloniën begeleiding en ondersteuning voor de bewoners van Lootuinen. Daarnaast fungeert de gebiedscoördinator van de gemeente Coevorden als verbinding met de ambtelijke organisatie. Bewoners met ideeën en initiatieven gaan deze zelf uitvoeren maar kunnen rekenen op ondersteuning van de gemeente.

Pilot
De gemeente Coevorden zet met de Burgerbegroting Lootuinen in op een ondernemende wijk waarin bewoners een actieve rol spelen bij de ontwikkeling en verbetering van hun leefomgeving. Het gaat om een pilot en op basis van de ervaringen in Lootuinen wordt gekeken of er ook in andere dorpen en wijken ook gewerkt gaat worden met de Burgerbegroting. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.