Extra lantaarnpalen Wachtum

BBC2014 blij met plaatsing extra lantaarnpalen

BBC2014 blij met plaatsing extra lantaarnpalen aan de Giestee in Wachtum. Aan de Giestee in Wachtum zijn onlangs extra lantaarnpalen geplaatst. Hiermee is de langgekoesterde wens van Vereniging Dorpsbelangen Wachtum e.o. voor een goed verlichte verbinding tussen het dorp en Dalen in vervulling gegaan. De plaatsing van de lichtmasten zorgt met name voor de schoolgaande kinderen voor meer veiligheid.

Het bestuur van Dorpsbelangen Wachtum heeft er de afgelopen periode meermaals voor gepleit dat er extra lantaarnpalen moesten komen aan de Giestee. Ook de fractie van BBC2014 heeft – in samenspraak met Dorpsbelangen – bij de gemeente aangedrongen op een spoedige uitvoering.  

Medio 2022 heeft het bestuur van Dorpsbelangen een uitgewerkt voorstel gepresenteerd waar het licht moet blijven, waar extra lichtmasten nodig zijn en waar het donker kan. Dit alles mede gebaseerd op het uitgangspunt van de gemeente Coevorden dat fietspaden waar veel scholieren gebruik van maken goed verlicht moeten zijn. Naast de verkeersveiligheid speelt ook de sociale veiligheid een belangrijke rol.

Het is ook een van de aandachtspunten die BBC2014 beschreef in het verkiezingsprogramma 2022-2026. De partij is blij met de uitvoering, maar ook met het feit dat inwoners zijn betrokken bij de vraag waar lantaarnpalen uit oogpunt van sociale veiligheid moeten blijven.

Bij de foto: Aan de Giestee in Wachtum zijn extra lichtmasten geplaatst die de veiligheid van met name schoolgaande kinderen beter moeten waarborgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.