EK Wielrennen Drenthe 2023

EK Wielrennen zet gemeente Coevorden op z’n kop en internationaal flink op de kaart

Coevorden en buitendorpen sidderden afgelopen week als episch centrum van het Europees kampioenschap wielrennen. De gemeente stond bol van de hectiek en bol van sfeervolle plaatjes!

Het evenement is uitgelopen op een wielerfeest van formaat. De hele regio was op tal van fronten nauw bij het internationaal evenement verbonden. Stad en de buitendorpen hebben aan miljoenen tv-kijkers laten zien wat ze in huis hebben.  En dat is veel !

De gemeente Coevorden was de afgelopen week tot ver buiten de Nederlandse grenzen te zien, van ket Kasteel in Coevorden tot het middeleeuws kerkje in Zweeloo en van al het andere moois dat de gemeente op cultuur en toeristisch gebied te bieden heeft.

Vrijdag was er bij de start in Coevorden en doorkomsten in de dorpen sprake van gezellige drukte en was er door organisatoren en vrijwilligers veel werk verricht om de gemeente van zijn mooiste kant te laten zien.  

De gemeente kreeg internationaal veel aandacht als fietsdomein bij uitstek en uiteraard vanwege het prachtige cultuur-historisch landschap. De sfeerbeelden lieten de kijkers zien, voelen en beleven wat Coevorden is en te bieden heeft. Een perfect visitekaartje van gastvrijheid werd afgegeven. Chapeau! 

Bij de foto: Jong en oud genoot afgelopen vrijdag op en rondom het Korenhofplein in Aalden met volle teugen van de doorkomst van het EK Wielrennen.

Foto: Jansje Brands  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.