Thieno Nijenbanning uit Dalen

Thieno Nijenbanning (60) – Dalen

“Samen zorgen dat de gemeente Coevorden aantrekkelijk blijft voor jonge gezinnen: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”

Geen fractievergadering van BBC2014 ging de afgelopen jaren voorbij zonder dat Thieno Nijenbanning het opnam voor de starters en jonge gezinnen, die vanwege de stijgende huizenprijzen niet aan een koop- of huurwoning konden komen. 

Het is hét stokpaardje van de Dalenaar, maar wordt nu door een op handen zijnde wetswijziging op zijn wenken bediend. “Gemeenten mogen bij nieuwbouwprojecten voorrang geven aan inwoners uit de eigen dorpen of stad. Als we de oververhitting op de woningmarkt zo aanpakken, maken we onze gemeente mooier en vooral onze eigen inwoners gelukkiger.”

Thieno vervolgt: “Zeker als het gaat om betaalbare koopwoningen zien we dat mensen van buiten onze gemeente een hoog bod doen en vooral starters en jonge gezinnen in de knel komen. De ‘voorrangsregeling’ voor eigen inwoners bij de verdeling van nieuw uit te geven bouwkavels of betaalbare huurwoningen is ons dan ook het hart gegrepen. Dit gaat werken!”

“Hier zullen we ons ook in de nieuwe raadsperiode 2022 – 2026 opnieuw sterk voor moeten maken en daar wil ik heel graag een bijdrage aanleveren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.