Bea Meppeling-de Jager uit Dalen

Bea Meppelink-de jager 2e wethouder van BBC2014

“Ik ben trots en voel me vereerd.” Dat zegt Bea Meppelink – de Jager over haar aanstaande rol als wethouder namens BBC2014 in de gemeente Coevorden. De inwoonster van Dalen werd op de speciale Algemene Ledenvergadering van 20 april aangenomen en zal naast partijgenoot wethouder Steven Stegen zitting nemen in het college.

Na de klinkende verkiezingsuitslag, waarbij BBC2014 tien zetels haalde, werd al snel duidelijk dat de grootste partij in Coevorden twee wethouders zou willen leveren voor de nieuwe bestuursperiode. De PvdA en het CDA sluiten opnieuw aan in de coalitie en zullen ook elk een wethouder leveren.

Zij heeft zin in haar nieuwe rol van gemeentebestuurder. Ze haalde bij de verkiezingen ruim 900 stemmen. “Ik voel dan ook een grote verantwoordelijkheid en stel me graag beschikbaar.

Bea Meppelink werkte jaren voor de Rabobank, was actief in de toeristen-branche en is nu nog verbonden aan Zorggroep Tangenborgh op de afdeling P&O. Vanuit haar lokale betrokkenheid raakte ze meer en meer geïnteresseerd in de politiek. Na het volgen van de cursus ‘Politiek Actief’ sloot ze zich aan bij BBC2014.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.