2022 Dorpshuis De Spil in Zweeloo

BBC2014 wil extra coronasteun evenredig over alle 23 wijk- en dorpshuizen verdelen

Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) wil de extra coronasteun van ruim 16.000 euro die door het Rijk beschikbaar is gesteld als tegemoetkoming voor de wijk- en dorpshuizen, evenredig over alle 23 accommodaties verdelen.
De partij heeft hierover afgelopen week schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Uit de septembercirculaire van het Rijk, waarin bekend werd gemaakt op hoeveel coronasteun de gemeente kan rekenen, is een bedrag van 16.000 euro ingeruimd voor wijk- en dorpshuizen. BBC2014 wil dat de gemeente Coevorden dit bedrag rechtstreeks doorsluist en dat dit niet in de algemene reserves mag belanden. Omgerekend gaat het om een bedrag van circa 700 euro per accommodatie.

Kloppend hart
Net als in andere sectoren van de maatschappij ziet BBC2014 de zorgen die daar nu leven: “We beseffen dat we als lokale overheid ook de komende periode de helpende hand moeten bieden. Buurt- en dorpshuizen in onze stad en in de buitendorpen moeten verzekerd zijn van hun voortbestaan. Ze vormen als plek van samenkomst het kloppend hart van onze dorpen en wijken. Dankzij de versoepeling van de maatregelen is ontmoeting gelukkig weer mogelijk, maar dat geldt evenzeer voor de steun”, zegt BBC2014-raadslid Erik Holties.

Vorig jaar konden vrijwilligersorganisaties, waaronder de wijk- en dorpshuizen, ook een beroep doen op de provinciale Frisse Start-regeling. De provincie legde toen 50.000 euro op tafel en de gemeente verdubbelde deze provinciale bijdrage.
Verder werd eind vorig jaar nog een eenmalige bijdrage aan alle buurt- en dorpshuizen uitgekeerd van € 1.000,-.

Bij de foto: Dorpshuis De Spil in Zweeloo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.