Theo Vinke nieuwe voorzitter BBC2014

Theo Vinke, nieuwe voorzitter

Bij de eerste bijeenkomst van de vernieuwde bestuursploeg van Belangen Buitengebied Coevorden zijn de taken verdeeld. Theo Vinke neemt de rol van voorzitter op zich.

Vinke weet zich gesteund door Richard Roosken, vice-voorzitter; Bert Platvoet, secretaris en oud gediende Bert Anholts die nu optreedt op als penningmeester van onze partij, waarbij hij ondersteuning krijgt van Anne-Marie de Wolff.

Theo Vinke kwam via fractielid Thieno Nijenbanning in contact met BBC2014 en was als snel enthousiast om zijn steentje bij te dragen. De 54-jarige Vinke, woonachtig in de stad Coevorden, kreeg de politiek met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. “Bij ons thuis werd regelmatig over politiek gepraat. Mijn vader was één van de oprichters van de Onafhankelijke Partij Schoonebeek.”

Theo bestempelt zichzelf als iemand die graag met en tussen de mensen werkt. Dat blijkt ook wel als hij praat over zijn loopbaan tot nu toe. “Ik ben zelfstandig ondernemer geweest, maar heb hoofdzakelijk in de arbeidsbemiddeling gewerkt als vestigingsmanager. Ik heb veel mensen naar een baan kunnen bemiddelen. Vanaf 1 december ga ik aan de slag bij Fonville, als corporate recruiter. Dat wil zeggen dat de ik de juiste mensen voor de juiste plek zoek.”

Bestuurlijke en organisatorische ervaring deed Theo o.a. op bij de voetbalvereniging Raptim. “Ik werk daar mee aan de verdere professionalisering van de club, waarbij we ook nadrukkelijk naar de jeugd kijken. Op die manier willen we de continuïteit van de club verder versterken.”

Eer
Theo Vinke vindt het een eer om als voorzitter van BBC2014 aan de slag te mogen. “Het is daarnaast ook een verantwoordelijkheid, want er komt een drukke en ook spannende tijd aan, zo richting de verkiezingen. Voor mij is saamhorigheid heel belangrijk. Ook hoop ik dat we de aanwezige kennis en kunde verder kunnen uitbreiden.”

Het samen optrekken is volgens Theo een groot goed. “Samen ben je sterk, binnen de partij, maar ook als je kijkt naar de samenhang tussen onze dorpen en de stad. Elke plek is even belangrijk en elke stem moet gehoord worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.