Kandidatenlijst BBC2014: bekende namen en nieuwe gezichten

Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) heeft maandagavond de kieslijst van de partij bekendgemaakt. Dat Jan Zwiers lijsttrekker werd, was al langer bekend. Nu zijn ook de volgende vijftien kandidaten bekend.

Partijvoorzitter Ton Soppe uit Steenwijksmoer kon gisteravond tijdens de ledenvergadering in Theater De Deel in Sleen met trots de lijst presenteren die BBC2014 moet gaan vertegenwoordigen in aanloop naar de verkiezingen in maart 2018. ‘Het is een goede vertegenwoordiging uit de dorpen en stad van de gemeente Coevorden en een mix van ervaring en kwaliteit.’

Na Jan Zwiers, die momenteel wethouder is in de coalitie met PvdA en CDA, staat nieuwkomer Ferry Booij (Aalden) op 2. Op de lijst staan verder een aantal bekende en nieuwe gezichten: Jenny Streur (’t Haantje), Derk ten Berge (Zweeloo), Jan Hooge (Aalden), Erik Holties (Oosterhesselen). Thieno Nijenbanning (Dalen), Hans Kamps (Sleen), Henk Mulder (Schoonoord), Jan Tempels (Dalerveen), Bianca Karsten (Aalden), Bert Anholts (Coevorden), Frances Kaiser (Meppen), Bert Meppelink (Geesbrug), Ton Soppe (Steenwijksmoer) en Diana van Uffelen (De Kiel).

BBC2014 maakte vorige week ook het verkiezingsprogramma bekend. Na ruim drie jaar van ingetogenheid, bescheidenheid en voorzichtig enthousiasme, kon de partij in het najaar van 2017 met de vaststelling van de begroting 2018 voor het eerst echt opgetogen zijn en laten zien dat de aanpak van BBC2014 tot resultaat heeft geleid. BBC2014 gaat met het verkiezingsthema ‘Doorpakken’ vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet.

Het nieuwe verkiezingsprogramma 2018-2022 sluit vooral aan op de eerdere uitgangspunten van BBC2014, maar ook op wat de partij nog te doen staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.