Wethouder doet aangifte na geweldsincident

Wethouder Jan Zwiers is vanochtend agressief benaderd door een inwoner van Steenwijksmoer. Ter voorbereiding op een gesprek met Plaatselijk Belang bracht hij een bezoek aan de woonwagenlocatie in het dorp. Dit werd door één van de bewoners niet op prijs gesteld en met een blauw oog, kapotte bril en gescheurde broek verliet Zwiers het terrein.

De wethouder deed aangifte. De verdachte is aangehouden, zit vast en wordt verhoord. De politie doet verder onderzoek. Zwiers zelf is nuchter, maar aangeslagen: “dit doet wel wat met je”.

Op locatie

Wethouder Jan Zwiers kijkt graag zelf ter plaatse als er ergens over gesproken moet worden. Dit past bij zijn manier van besturen. “Ik houd er van om zelf te zien waar het over gaat. Inwoners spreken in de dorpen en wijken zelf, dan zie, hoor en voel je wat het is. Dat gaat niet achter een bureau”.

Bestuursstijl

Burgemeester Bert Bouwmeester is geschrokken van het incident: “Wij kiezen in Coevorden voor een bestuursstijl waarbij we veel naar buiten gaan en zoveel mogelijk inwoners spreken. Het kan niet zo zijn dat je daarbij te maken krijgt met dit soort agressie, en beperkt wordt in je manier van besturen.” Zwiers is overigens niet van plan nu minder de gemeente in te gaan. “Ik doe het zo omdat ik zo ben. Dat gaat niet veranderen. Ik wil toegankelijk zijn voor iedereen. Daar brengt dit incident geen verandering in.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.