BBC2014 wil einde aan ‘afvaltoerisme’ naar Zweeloo

Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) wil dat er een legitimatieplicht komt bij het afvalbrengpunt in Zweeloo. Volgens de politieke partij is er nu sprake van omvangrijk ‘afvaltoerisme’. “Mensen uit andere gemeenten brengen hun aanhangers met afval naar Zweeloo”, zegt raadslid Erik Holties.

Volgens het BBC2014-raadslid gebeurt dat illegaal brengen van afval op grote schaal. Er zijn volgens Holties twee problemen: in de gemeente Coevorden betaal je per kuub, maar in de praktijk betekent dat 6 euro voor een aanhanger. En bovendien is er geen legitimatieplicht. In omliggende gemeenten betaal je per kilo en heb je een afvalpasje nodig.

‘Kan nogal verschillen’

Holties: “In omringende gemeenten betalen mensen per kilo. Als je een aanhanger met puin hebt, dan kun je in Emmen honderd euro kwijt zijn, maar gooi je ‘m in Zweeloo leeg, dan is dat zes euro. Dat scheelt nogal.”

De partij vindt dat de gemeente snel maatregelen moet nemen om het ‘afvaltoerisme’ te stoppen. Wethouder Jeroen Huizing (CDA) zegt ook dat de gang van zaken hem ‘irriteert’. Hij wil net als BBC2014 een einde maken aan dit soort praktijken. “Maar het moet wel zorgvuldig en we moeten er goed over communiceren.”

Bron: RTV Drenthe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.