Bronzen Emmer 50 jaar

Vitaal 50-jarig vakantieoord de Bronzen Emmer in Meppen op naar eeuwfeest!


Recreatie & toerisme is een belangrijke pijler van onze lokale economie. De vrijetijdssector is echter niet alleen belangrijk voor de Coevorder economie en werkgelegenheid, maar draagt volgens Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) ook bij aan een aantrekkelijke leef- en recreëeromgeving.

Voor BBC2014 is het in dat kader van belang dat alle vakantieparken in de gemeente Coevorden vitaal blijven. Een schoolvoorbeeld van vitaliteit is de Bronzen Emmer. Voor het 50-jarig vakantiepark, gesitueerd aan de dorpsrand van Meppen, is Drentse gemoedelijkheid het visitekaartje.   

Favoriete stekkie
Bij de receptie doen Henk Kamping, Geanne Kamping, Alja Scholing en Bas van de Water hun verhaal. “We kennen onze gasten, we weten wat hun wensen zijn en proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen.  Onze doelstelling is om de toeristen gegarandeerd een onbezorgde kampeervakantie te laten beleven.”

Het viertal prijst zich gelukkig met de vele trouwe gasten. Voor veel kampeerders is de Bronzen Emmer het favoriete stekkie geworden. “Zowel voor een jaar- of seizoenplaats, maar ook voor een korte kampeervakantie of een verblijf in één van onze Finse bungalows.”

Romantiek blijft…
Henk, Alja, Geanne en Bas beseffen dat de romantiek van kamperen een andere dimensie heeft gekregen. “Luxe en comfort spelen een steeds grote rol van betekenis. Op de Bronzen Emmer bieden we wél de romantiek van het buitenleven en de gezelligheid van het kamperen, niét de ongemakken.”

Samenstelling team
Henk is teamleider, Bas zorgt voor alle technische onderdelen en onderhoudswerkzaamheden en Alja runt de receptie en draagt zorg voor de administratie. Inmiddels heeft Henk aangegeven het graag wat rustiger aan te willen doen. Vanaf april is dochter Geanne in vaste dienst getreden en hoopt op termijn samen met haar partner Jurjen Huitema het familiebedrijf voort te kunnen zetten.
In de schoolvakanties kan de Bronzen Emmer een beroep op ongeveer 15 vakantiehulpen. Zij ondersteunen in de buitendienst, de horeca, receptie en het recreatieteam.”

Erkenning van ANWB
Wat in 1971 met ongeveer 7 hectare begon, is inmiddels uitgebreid tot een terrein van liefst 18 hectare. De bosrijke camping biedt plaats aan 32 stacaravans,  55 seizoenplaatsen, 26 Finse bungalows en 195 toeristische kampeerplaatsen. In vijftig jaar tijd is er niet alleen fors uitgebreid, maar ook behoorlijk gemoderniseerd. De Bronzen Emmer heeft dan ook niet voor niets al vele jaren een 4-sterren erkenning van de ANWB.

Goed ingespeeld op veranderende wensen kampeerder
De traditionele kampeerder die – zoals 50 jaar geleden zo gewoon was – in een simpele tent slaapt, kookt op een éénpitskookstel met gasfles en zich niet druk maakt over Nederlands zomerweer, die bestaat al lang niet meer. Net als de vakantieganger die eropuit gaat met een caravan of vouwwagen en deze stalt op het kampeerveld. “We hebben goed ingespeeld op de veranderingen. Bijna alle kampeerplaatsen zijn voorzien van een riool, water- en kabeltelevisieaansluiting en de gasten kunnen gebruik maken van gratis WiFi. Het fraai onderhouden terrein, de ruime plaatsen en uitstekende faciliteiten staan borg voor een aangenaam verblijf.  Ook is er voor campers een camperservicepunt voor het laden en lossen van (afval)water.” Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen. Een aantal jaar geleden konden we niet bedenken hoe belangrijk Wifi op de camping en bij de bungalows zou worden…. “

Verder verrees op het park een nieuw en verwarmde sanitaire voorziening. Ook het zwembad werd gemoderniseerd. In de beginjaren was het een buitenbad, maar werd later overdekt en er kwam een peuterbad bij. De Finse bungalows, die de Bronzen Emmer omringen, zijn onlangs nog volledig voorzien van nieuw meubilair.

Duurzaamheid steeds belangrijker
Duurzaamheid is op de Bronzen Emmer al een thema en dat zal steeds belangrijker worden. “De kampeerplaatsen en bungalows zijn allemaal apart bemeterd. Het spoelwater van het zwembad wordt gebruikt voor het spoelen van de toiletten in het toiletgebouw. Verder is er een afdekdeken over het zwembad, in de toiletgebouwen zijn waterbesparende kranen en er is overal energiezuinige Led-verlichting. We willen verder met energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en warmtepompen.”

Social media niet meer weg te denken
Website en multimedia zijn voor de Bronzen Emmer niet meer weg te denken. “Op onze website kan men direct reserveren en op de speciale Bronzen Emmer App vinden onze gasten alle benodigde informatie over het vakantieoord. Niet te onderschatten is nog altijd de mond-tot-mondreclame. Veel mensen worden naar ons doorverwezen door tevreden gasten.”

Bij de foto : Vakantieoord de Bronzen Emmer in Meppen vierde dit jaar het 50-jarig jubileum. Op de foto (v.l.n.r.) Alja Scholing, Geanne Kamping, Bas van de Water en Henk Kamping. (Foto: Hans Jansen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.