Steven Stegen (BBC2014) geïnstalleerd als wethouder van gemeente Coevorden

Steven Stegen (BBC2014) is dinsdagavond geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Coevorden. Hij is de opvolger van Jan Zwiers, die op 1 maart j.l. aan de slag is gegaan als algemeen-directeur van eredivisionist FC Emmen.

De installatie van een nieuwe wethouder is over het algemeen reden voor een feestje. Vanavond was de setting echter anders en dat had uiteraard alles te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. Dit noodzaakte de gemeente om de installatie sober te houden. Publiek was niet welkom en er zat een select gezelschap raadsleden en slechts een paar genodigden in de zaal. Zoveel mogelijk op minstens anderhalve meter afstand van elkaar. Handjes schudden en de welgemeende felicitaties met een paar zoenen op de wang bleven logischerwijs achterwege voor Stegen (behalve van familie). En na het officiële gebeuren was er vanzelfsprekend geen gelegenheid voor de gebruikelijke borrel en de schaal met warme hapjes.

Leiderschap en lef

Fractievoorzitter Ferry Booij van BBC2014 gaf tijdens de raadsvergadering nog eens aan waarom zijn partij Steven Stegen heeft voorgedragen als opvolger van Jan Zwiers. “We waren op zoek naar iemand die eerlijk en oprecht is en verbinding kan maken met anderen. Iemand die leiderschap en lef toont, maar ook vertrouwen geeft en op samenwerking gericht is. Bovendien communicatief sterk is en beschikt over een breed netwerk”, aldus Ferry Booij. Hij benadrukte nogmaals dat de selectiecommissie unaniem van oordeel is dat zij in Steven Stegen de goede kandidaat heeft gevonden.

Oud-journalist RTV Drenthe

De 52-jarige Stegen werkte de afgelopen 19 jaar voor RTV Drenthe, waar hij onder andere verslaggever bij Provinciale Staten was, plaatsvervangend eindredacteur en verslaggever voor Zuidoost-Drenthe. Hij is geboren en getogen in Schoonoord en kent de gemeente Coevorden dus goed.

Eerste werkdag

Stegen is verheugd dat hij nu aan de aan de slag kan als wethouder. “Politiek en besturen heeft mij altijd geboeid en ik kijk er naar uit om iets te kunnen betekenen voor de gemeente Coevorden. Het is mijn inzet om samen met de andere collegeleden door te gaan op het pad van verbindend besturen, waarbij we samen met onze inwoners en ondernemers tot de beste keuzes en besluiten voor onze gemeente komen.” Morgen is zijn eerste werkdag als wethouder van Coevorden. Wat gaat hij als eerste doen? “Natuurlijk zijn er de gebruikelijke kennismakingsdingetjes. Maar natuurlijk heb ik ook te maken met de coronacrisis, die ook Coevorden niet onberoerd laat. Met economie en werkgelegenheid in de portefeuille is dat wel iets waar ik heel dringend samen met de collega’s mee aan de slag moet. En dat gaan we ook zeker doen.”

Bestuur, fractie en leden van BBC2014 feliciteren Steven Stegen met zijn benoeming als wethouder in onze mooie gemeente en wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe functie.

Foto: RTV Drenthe/Erwin Kikkers

Tekst: Gedeeltelijk RTV Drenthe/Erwin Kikkers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.