HCR Hegen wordt zorghotel in 2022

Roemrijk café-restaurant Hegen wordt door familie Hilbrands omgetoverd tot zorghotel…

Roemrijk café-restaurant Hegen wordt door familie Hilbrands omgetoverd tot zorghotel; inclusief dorpshuisfunctie inwoners Wezup

Café-restaurant Hegen krijgt vanaf begin oktober een nieuwe bestemming. Het roemrijke horecaetablissement aan de Wezuperstraat wordt door de familie Hilbrands omgetoverd tot een zorghotel. De hotelkamers worden gebruikt voor cliënten die begeleid kunnen wonen. 

Albert en Geja hadden de locatie al langere tijd op het oog en zijn blij dat de knoop nu is doorgehakt. “We komen min of meer in een gespreid bedje. De accommodatie Hegen is gezien de horecabestemming echt ideaal voor ons. De accommodatie omvat elf luxe hotelkamers, er is een grote ‘woonkamer’, een eetgedeelte en een professionele keuken beschikbaar. Eigenlijk hoeft er op het gebied van onderhoud weinig tot niets te gebeuren.” Op de benedenverdieping is nog een uitbreiding van drie woonruimten voorzien.

Begeleiding in huiselijke sfeer

In 2018 nam de familie Hilbrands intrek in De Kniephof in Zweeloo, maar de locatie in Wezup biedt meer ruimte en mogelijkheden. “Om die reden hebben we besloten het pand aan de Hoofdstraat af  te stoten.” De familie Hilbrands staat samen met de medewerkers garant voor zorg op maat. “We bieden onze bewoners in een huiselijke sfeer specifieke begeleiding met vooral oog voor het individu. We willen ze een rijk leven bieden waarin veel te beleven en te vieren valt. Vandaar ook dat we trots praten over onze grote familie…….” Overigens zal het zorghotel ook dienst doen als dorpshuis voor de inwoners van Wezup.

“De Flintenhoeve” in Orvelte en locatie Gelpenberg in Aalden

Ruim tien jaar runt de familie Hilbrands met veel passie zorgboerderij De Flintenhoeve in Orvelte en sinds 2020 ook aan de Gelpenberg in Aalden, waar dochter Inge woont. “We bieden op deze locaties dagbesteding en werk voor mensen, die om welke reden dan ook moeilijk aan het reguliere arbeidsproces kunnen deelnemen en daarom zorg en begeleiding nodig hebben. Het opdoen van dagritme is hierbij essentieel”, vertelt Albert. “Het ritme van de boerderij, de seizoenen en de dieren bepalen feitelijk het ritme van onze cliënten. We proberen onze “hulpboeren” een plezierige en leerzame daginvulling te bieden, zonder druk en vanuit ieders mogelijkheden en vaardigheden.” Zoon Egbert-Jan blijft in de nieuwe opzet verantwoordelijk voor de biologische boerderij en de biogasinstallatie aan de Wezuperstraat 20.

Meer ruimte, kwaliteit en privacy

De cliënten die in De Kniephof verblijven verhuizen mee naar Wezup. “Dankzij deze nieuwe locatie kunnen we nu plaats bieden aan meer cliënten, maar ook nog  meer structuur, kwaliteit en privacy bieden”, benadrukken Albert en Geja. “In deze omvang blijft het bovendien overzichtelijk en organisatorisch behapbaar.” Naast de dorpshuisfunctie zal het zorghotel  – als onderdeel van de dagbesteding – de deuren ook openen voor passanten die een kop koffie, thee, broodje of een gebakje willen nuttigen.

Op dinsdag 18 oktober a.s. staat voor dorpsgenoten en belangstellenden een open huis op het programma.

Bij de foto : Café-restaurant Hegen wordt komend najaar omgetoverd tot een zorghotel. (Foto : Cornelia Brugman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.