Jeroen en Natasja Groote: “Neem een klacht van inwoners serieus en kom met een adequate oplossing”

Jeroen en Natasja Groote zoeken geen spijkers op laag water en geduld is voor de twee Coevordenaren doorgaans een schone zaak. Maar na ruim anderhalf jaar soebatten met de gemeente is het geduld op. Ze willen op zeer korte termijn een oplossing voor de aanhoudende wateroverlast in de tuin en oprit van hun woonhuis aan de Van der Duyn van Maasdamstraat. Liever vandaag dan morgen….

Waterafvoer
De regen komt woensdagmiddag met bakken uit de lucht en Jeroen Groote heeft weinig tijd nodig om het probleem zichtbaar te maken. “Het regenwater zou normaliter via de straat weglopen, maar stroomt in ons geval juist naar de woning en de tuin af. Het afschot voor de waterafvoer is bij de bestrating van het pad destijds de verkeerde kant opgelegd. Bij nat weer staat niet alleen de oprit en de tuin onder water, maar je ziet de grond ook verzakken. Dan denk je wel na een paar meldingen bij de gemeente Coevorden: dat is zo voor elkaar, maar dat liep toch echt anders…….”.

Hemel en aarde bewegen
Het steekt de beide Coevordenaren dat ze eerst hemel en aarde moesten bewegen om tot een oplossing te  komen. Natasja is al maanden bezig met de ambtenaren en uitvoerders van de gemeente Coevorden om herbestrating van het pad  – over een lengte van amper 20 meter en 2,5 meter breed – voor elkaar te krijgen. Resultaat leverde dat overleg echter niet op. Voor Jeroen was de maat deze week vol. Hij stuurde dinsdagochtend een brief op poten naar de voltallige gemeenteraad. Tot zijn verrassing kwam er direct schot in de zaak.

BBC2014
“De wethouder nam prompt contact met ons op en alles kwam in een stroomversnelling. Even later stond fractievoorzitter Ferry Booij van BBC2014 op de stoep om poolshoogte te nemen. “Heel attent van Booij om de situatie ter plaatse te bekijken en de toezegging deed om de zaak nauwgezet te volgen.”
Als alles meezit is het leed in de loop van volgende week geleden, “maar eerst zien en dan geloven”, zo houden Jeroen en Natasja nog wel een slag om de arm.

Bij de foto: De wateroverlast bij de woning van Jeroen en Natasja Groote aan de Van der Duyn van Maasdamstraat in Coevorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.