Gemeenteraad Coevorden zegt ‘JA’ tegen Glasvezel Zuidenveld

De gemeenteraad van Coevorden heeft gisteravond unaniem goedkeuring gegeven aan het voorstel om te investeren in de nog op te richten Glasvezel Zuidenveld B.V. die een glasvezelnetwerk in de gemeente Coevorden wil gaan aanleggen. Het bewonersinitiatief Stichting Glasvezel Zuidenveld, de gemeente Coevorden en Rendo’s glasvezeldochter RE-NET worden de drie aandeelhouders in deze B.V.

Jaap Ruiter, voorzitter van de Stichting Glasvezel Zuidenveld is zichtbaar verheugd met de instemming van de gemeenteraad. “Geweldig dat de gemeenteraad zich zo achter ons bewonersinitiatief heeft geschaard. Nu is het aan ons om die 40% binnen te gaan halen. Onze ambassadeurs en vrijwilligers staan bijna letterlijk in de startblokken. De komende weken gaan we een groot aantal informatieavonden houden in alle kernen. We weten dat heel veel mensen ontzettend graag meer informatie willen over dit project dus we beginnen met twee avonden waar iedereen welkom is en daarna gaan we in alle kernen een infoavond houden. De providers zijn daar ook bij. We gaan echt heel hard ons best doen om zo veel mogelijk mensen de kans te bieden een abonnement af te sluiten”, verklaart Ruiter.

“Dat wordt hard werken, maar dat hebben we er graag voor over. Ik kan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk onze vrijwilligers voor dit project zijn. Eerst hebben ze al een enorm groot aantal intentieverklaringen verzameld en nu gaan ze hun buren, dorpsgenoten, vrienden, kennissen en familie helpen met de keuze voor een abonnement. We hopen ook eind deze week het aanbod van onze providers op onze website te hebben staan zodat iedereen zich kan aanmelden.”

Op de tribune in de raadszaal waren de vrijwilligers van Glasvezel Zuidenveld zichtbaar in groten getale aanwezig. De groene jassen met het logo van de Stichting voerden duidelijk de boventoon.

De eerste twee informatieavonden van Glasvezel Zuidenveld worden gehouden op 10 en 15 januari.

Op 10 januari is Glasvezel Zuidenveld te gast in De Spil in Zweeloo. 15 januari wordt de informatieavond gehouden in Restaurant Cornelis in Dalen. Beide avonden inloop vanaf 19:00, start 19:30.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.