Frances Kaiser: “BBC2014 heeft de eerste bestuursperiode fantastische resultaten geboekt”

Frances Kaiser uit Meppen heeft zich kandidaat gesteld als raadslid voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014).  Ze legt in het onderstaande interview uit wat haar aanspreekt in de partij.

Frances is altijd actief geweest voor het algemeen belang en haar partner ook. Maar toen zij ruim twintig jaar geleden een vakantiehuisje in Meppen kochten hadden ze geen idee dat dit ook hun toekomstige woonplaats zou worden. Tien jaar lang pendelden ze op en neer vanuit Den Haag naar Meppen. “Regelmatig verbleven we in Meppen, maar we maakten niet echt deel uit van de gemeenschap van het dorp.”

Leuk boerderijtje

“Toen we allebei gepensioneerd waren en niet meer de noodzaak zagen om in Den Haag te blijven wonen, keken we uit naar een woonplek buiten de randstad. We verkochten ons huis in Den Haag en woonden 4 jaar in ons kleine appartementje in Den Haag en in ons vakantiehuisje in Meppen.  Uiteindelijk wilden we toch een echt huis. Drenthe had inmiddels ons hart gestolen. We bekeken allerlei huizen in verschillende dorpen in Drenthe. Maar nooit was het zo mooi,  apart en fijn als Meppen. Uiteindelijk hakten we de knoop door en kochten daar een leuk boerderijtje. Tot op heden hebben we daar geen moment spijt van gehad. Wij beleven het dorp Meppen als een warm bad.”

Dorpsvereniging Twientiesveen

“Als je in een plaats woont, vonden wij, moet je ook proberen iets terug te doen voor het feit dat je daar mag en kan wonen. Allebei hebben we ons toen gestort op het verenigingsleven. Zelf heb ik onder andere deel uitgemaakt van het bestuur van de dorpsvereniging Twientiesveen van Meppen. Mijn partner Silvana is jarenlang voorzitter geweest van de Vrouwen van Nu afdeling Zweeloo en heeft zich daar met hart en ziel voor ingezet.”

Noodlot

Tot het noodlot toesloeg. “Silvana kreeg een hersentumor en twee jaar nadat het ontdekt werd is ze in 2015 overleden. Je wereld stort in. Zelf had ik in die periode mijn activiteiten stop gezet om voor haar te kunnen zorgen. Des te groter is het gat als je dan alleen komt te staan. Mijn kinderen, kleinkinderen en vrienden zijn in die tijd, en nog steeds, een grote steun voor mij geweest.”

Bezig zijn

Toch begon het weer te kriebelen. “Ik kreeg het gevoel dat ik meer moest doen dan alleen voor mezelf en mijn omgeving bezig  zijn. Ik begon weer de mooie dingen te zien. Ging met mijn camper op stap en dat was de beste keuze die ik kon maken. Het was moeilijk om alleen te gaan, maar ik heb daar wel Alie, mijn lief, ontmoet. Zij had ongeveer tegelijkertijd haar vrouw verloren. We hebben veel aan elkaar en dat zal ook zo blijven.”

“Anne-Marie Pieters – de Wolff belde mij in een periode dat ik aan het nadenken was hoe ik me meer voor het algemeen belang kon inzetten. Dus ik twijfelde niet en heb gezegd dat ik me graag voor BBC2014 wil inzetten.”

Vruchtbaar dorpsleven

Frances is vanaf de oprichting lid van BBC2014 en de doelstellingen van de partij sluiten naadloos aan bij haar interesse. “Ik vind het heel belangrijk dat de dorpen van de gemeente Coevorden op allerlei terreinen in staat worden gesteld om een rijk en vruchtbaar dorpsleven te beleven. Het is belangrijk dat de gemeente Coevorden dat onderstreept en daar naar handelt. BBC2014 heeft haar eerste periode fantastische resultaten geboekt en ik ben trots dat ik lid van deze partij ben.”

Ministerie van Justitie

In haar arbeidzaam leven was ze de laatste twintig jaar senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Justitie. “In die functie was ik de laatste jaren verantwoordelijk voor een groot Tbs project “ Toekomst TBS” Daarvoor ben ik vele jaren adviseur/ inspecteur geweest bij hetzelfde Ministerie en was verantwoordelijk voor het bibliotheekwerk in de penitentiaire inrichtingen, inrichtingen voor Tbs-gestelden en de justitiële Jeugdinrichtingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.