Bert Anholts: “Meedenken over toekomstplannen gemeente Coevorden”

Bert Anholts is geboren en getogen in Coevorden. De 52-jarige Anholts wil als kandidaat-raadslid van BBC2014 graag meedenken over de toekomstplannen van de gemeente Coevorden. ‘Uiteraard is de eerste opdracht de stad en het buitengebied van Coevorden mooi en vitaal te houden. Daaraan wil ik graag een bijdrage leveren.’

In het afgelopen najaar werd Bert Anholts door Jan Zwiers uitgenodigd voor een informerend gesprek.

Wat is er toen besproken?
• Oprichting Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014)
• Wat is inmiddels gerealiseerd in de huidige bestuursperiode
• Speerpunten van het verkiezingsprogramma 2018-2022

‘Het verkiezingsprogramma van BBC2014 spreekt mij echt aan. In het gesprek met Jan werd mij al snel duidelijk dat er een goede sfeer aanwezig is binnen het huidige college”. Uiteindelijk heeft dit alles mij gemotiveerd om mijzelf kandidaat te stellen namens BBC2014 tijdens de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart a.s.”

Ervaring opdoen
“Ik wil graag eerst de nodige politieke ervaring opdoen door deel te nemen aan diverse commissies / projectgroepen. Daarom sta ik nu niet hoog op de kieslijst. Als de uitslag van de verkiezing daarom vraagt ben ik bereid mij direct in te zetten als raadslid binnen de gemeente Coevorden. Dan zal ik die ervaring op moeten doen via collega-raadsleden en andere leden binnen BBC2014.”

Coevorden
“Ik woon mijn hele leven al in Coevorden. Mijn jeugdjaren heb ik doorgebracht in de wijk Poppenhare, daarna verhuisd naar de wijk Tuindorp en samengewoond en getrouwd met Monique. In 1996 hebben wij een woning gekocht in de wijk De Ballast waar wij nog steeds met veel plezier wonen. Onze kinderen Joyce & Wesley zijn na hun VWO uit Coevorden vertrokken om elders in Nederland te gaan studeren.”


Ervaring in tal van functies

“Na mijn financiële opleiding (MEAO / MBA) en het vervullen van de diensplicht heb ik in de loop der jaren op projectbasis administratieve functies uitgevoerd in diverse sectoren (olie, gas, electra, afval, overheid) door heel Nederland en heb hierdoor veel ervaring opgedaan. Momenteel ben ik met veel plezier aan het werk als financiëel medewerker bij de provincie Drenthe (team Financiën) en als bedrijfsvoerder (team Verkeer en Vervoer).”

Sport is rode draad

“Sport is een rode draad in mijn leven. Na een aantal jaren voetbal en ongeveer 25 jaar handbal houd ik tegenwoordig mijn conditie op peil met badminton bij BV Bannink-Mach. Naast actief badmintonnen ben ik daar bestuurlijk actief als wedstrijdsecretaris. Verder geef ik training aan de jongste jeugd (7-12 jr). Ik probeer hen een aantal basistechnieken aan te leren, zodat is het steeds leuker wordt om onderling een wedstrijdje te spelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.