MFC De Brink Sleen

BBC2014 wil zich sterk maken voor verduurzaming MFC De Brink in Sleen

Met de ingrijpende dakrenovatie zijn de gebruikers van het MFC De Brink in Sleen weer jarenlang gegarandeerd van droge voeten. Dat betekent echter niet alle wensen zijn ingevuld: op het gebied van verduurzaming ligt er nog een behoorlijke opgave op tafel.

De verduurzaming – voornamelijk middels de aanleg van zonnepanelen – was inbegrepen in het totale bouwplan. Door onvoorziene omstandigheden pakte de renovatie van het monumentale pand echter 113.000 euro duurder uit dan begroot. De gemeente Coevorden legde 63.000 euro op tafel. MFC De Brink moet het restant – 50.000 euro – uit eigen middelen betalen. Door die onvoorziene tegenvaller lijkt verduurzaming niet direct financieel mogelijk.

Ambities ‘energie neutraal’ niet in de ijskast
Raadslid Jan Tempels van BBC2014 heeft goede hoop dat dit alsnog gaat lukken: “Temeer ook de gemeente medio vorig jaar nog liet weten dat er samen met het bestuur van MFC De Brink wordt gekeken om de ambities om energie neutraal te worden toch nog gehaald kunnen worden. Met dat positief signaal van de gemeente is wat ons betreft een basis gelegd om de gewenste verduurzaming op korte termijn toch nog te realiseren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.