BBC2014 maakt kandidatenlijst verkiezingen bekend

Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) presenteert maandag 22 januari a.s. tijdens de algemene ledenvergadering in Theater De Deel in Sleen de lijst met kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Afgelopen week maakte BBC2014 het verkiezingsprogramma 2018-2022 bekend. Het programma schetst in klare taal de plannen van BBC2014 voor de gemeente Coevorden voor de komende vier jaar: na een uitermate succesvolle eerste termijn wil BBC2014 graag doorpakken.

Het programma, met de toepasselijke titel ‘Doorpakken’, is opgebouwd uit dertien speerpunten. Het is een voortzetting van de lijn van BBC2014 van de afgelopen vier jaar, waarin veel werd geluisterd naar de inwoners.

Vanuit het niets debuteerde de partij in 2014 met liefst zes zetels in de raad van Coevorden. Er heerste euforie, maar daarnaast ook het gevoel van ‘de kastanjes uit het vuur te moeten halen’. Ondanks onervarenheid, maar met een bestuur, fractie en wethouder die allen over een goede dosis gezond boerenverstand beschikten, heeft BBC2014 de uitdaging aangenomen.

BBC2014 stond aan de basis van een doorbraak, en daar kan de partij trots op zijn. Deze doorbraak kwam voort uit de visie op een meer toegankelijke manier van besturen en samenwerken én het juiste team van burgemeester en wethouders.

Als nieuwe partij heeft BBC2014 verantwoordelijkheid genomen, ook als het ging om het nemen van financiële risico’s. De effecten van dit nieuwe beleid dat inzette op het zoeken naar verbinding in de samenleving, maar ook tussen de gemeente en haar inwoners, worden steeds zichtbaarder. Zo is er veel meer deelname en inbreng tijdens bijeenkomsten over nieuw beleid, wat duidt op grotere betrokkenheid. Dat voelt voor de partij geweldig, omdat dit één van de wensen van de kiezers was.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.