BBC2014 draagt Steven Stegen voor als nieuwe wethouder

Coevorden – BBC2014 heeft in Steven Stegen een nieuwe wethouder gevonden. De leden van de partij hebben woensdagavond ingestemd met de voordracht. Na instemming van de gemeenteraad van Coevorden zal Stegen op 24 maart a.s. worden geïnstalleerd als opvolger van Jan Zwiers.

Steven Stegen (52) werkte de afgelopen 19 jaar voor RTV Drenthe, waar hij onder andere verslaggever bij Provinciale Staten was, plaatsvervangend eindredacteur en verslaggever voor Zuidoost-Drenthe. Hij is geboren en getogen in Schoonoord en kent de gemeente Coevorden dus goed.

Steven Stegen past volgens de selectiecommissie uitstekend in de profielschets die BBC2014 opstelde na het vertrek van wethouder Jan Zwiers, die directeur is geworden van FC Emmen. “We waren op zoek naar iemand die eerlijk en oprecht is en verbinding kan maken met anderen. Iemand die leiderschap en lef toont, maar ook vertrouwen geeft en op samenwerking gericht is. Steven is communicatief sterk en beschikt over een breed netwerk”, aldus Ferry Booij. De fractievoorzitter van BBC2014 benadrukt dat de selectiecommissie unaniem van oordeel is dat zij in Steven Stegen de goede kandidaat heeft gevonden.

Stegen is verheugd dat hij wordt voorgedragen als wethouder. “Politiek en besturen heeft mij altijd geboeid en ik kijk er naar uit om iets te kunnen betekenen voor de gemeente Coevorden. Het is mijn inzet om samen met de andere collegeleden door te gaan op het pad van verbindend besturen, waarbij we samen met onze inwoners en ondernemers tot de beste keuzes en besluiten voor onze gemeente komen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.