Klenckerveld Oosterhesselen 2022

Realisatie woningbouwproject Klenckerveld…

Realisatie veelbelovend woningbouwproject Klenckerveld – met circa 40 wooneenheden – komt steeds dichterbij.

Het staat overal te lezen… we gaan hard aan de slag om de opgaven en ambities op het gebied van wonen waar te maken. Vooral de oplopende woningtekorten en de betaalbaarheid vragen om passende antwoorden en actiever regisseren.

Dankzij het samenspel tussen een betrokken projectontwikkelaar, een zeer actief bestuur van Plaatselijk Belang Oosterhesselen en de gemeente Coevorden zien we dat passende antwoord nu gerealiseerd worden in Oosterhesselen.

Veelbelovend woonproject Klenckerveld 

Op de sterk vervallen locatie van het voormalig conferentieoord De Klencke komt het veelbelovende woonproject Klenckerveld steeds dichterbij realisatie. Over een paar weken, op 2 april, staat voor potentieel geïnteresseerden een informatiesessie op het programma.

Meerdere doelgroepen

Het plan behelst de realisatie van ongeveer 40 wooneenheden, variërend van vrijstaand, twee-onder-een-kapwoningen, en rijtjeshuizen variërend van drie tot vijf-onder-één-kapwoningen voor meerdere doelgroepen, zowel starters als ouderen.

Eigen inwoners krijgen voorrang

Voor BBC2014 betekent goede huisvesting dat ook in het betaalbare segment sprake is van een goede kwaliteit van de woningen voor jong en oud. Voor ons staat daarbij één ding voorop:  eigen inwoners krijgen voorrang. Verder vinden wij dat er sprake moet zijn van de zelfbewoningsclausule (jongeren tot 35 jaar betalen 0% overdrachtsbelasting) c.q. een anti-speculatiebeding.

Regierol vergunningstraject 

De komende periode zal door gemeente bij de regie van het vergunningstraject slagkracht moeten worden getoond. Er moeten snel knopen worden doorgehakt, zodat de bouw snel ter hand kan worden genomen. BBC2014 wil haast maken met de realisatie van dit project, dat een belangrijke impuls betekent voor de leefbaarheid van het dorp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.